Jack Dorsey potvrdio je da Twitter napuštaju ključni menadžeri, svi se boje rasprodaje dionica

Njihove će dužnosti privremeno preuzeti šef financija i tehnički direktor

ZADNJA IZMJENA: sij. 25, 2016
Foto: AFP

Jack Dorsey je tvitom u nedjelju navečer potvrdio vijest da Twitter napuštaju četiri menadžera. Svoj odlazak iz Twittera su potvrdili šefica odjela medija Katie Jacobs Stanton, voditelj proizvoda Kevin Weil, šef inženjerskog odjela Alex Roetter i šef odjela ljudskih potencijala Brian Skip Schipper.

Dorsey je u tvitu napisao da je ove novosti namjeravao prvo priopćiti zaposlenicima, no s obzirom da su preko vikenda mediji već prenijeli šuškanja o kadrovskim promjenama u vrhu Twittera, odlučio je stati na kraj netočnim glasinama te istaknuo da je njihov odlazak iz kompanije svojevoljan.

Društvenu mrežu preplavili su tvitovi u kojima se dioničarima savjetuje da što prije prodaju dionice Twittera. Cijena dionica Twittera pala je za oko 55 posto otkad je suosnivač Jack Dorsey ponovno preuzeo izvršnu funkciju i sada se njome trguje za 17,84 dolara, znatno ispod cijene od 26 dolara po dionici koliko je imala na IPO-u.

https://twitter.com/wutjott/status/691392940602695680

Iako su se pod Dorseyjevim vodstvom promjene u pogledu proizvoda ubrzale, pa je nakon lansiranja Momentsa nedavno procurila vijest da se ukida i zaštitni znak ove društvene mreže – ograničenje postova na 140 znakova, svemu tome unatoč, primarni cilj povećanja korisničke baze nije ostvaren.

Broj korisnika Twittera se u protekloj godini zabrinjavajuće usporio i zaustavio na nešto više od 300.000 tviteraša. U međuvremenu ga je pretekao i Instagram, koji je u vlasništvu Facebooka, i čija je korisnička baza narasla na 400.000 ljudi.

Dorsey je najavio da će šef financija Adam Bain i tehnički direktor Adam Messinger privremeno preuzeti dodatne odgovornosti, pa će tako Messinger preuzeti brigu o proizvodu i inženjerskom timu, a Bain će nadzirati odjel medija i ljudske potencijale.

Odlazi i šef Vinea Jason Toff

Nedugo nakon Dorseyjevog, na društvenoj mreži osvanuo je i tvit Jasona Toffa, koji se nalazi na čelu Vinea, Twitterovog servisa za video streaming. Toff je također najavio odlazak iz Twittera te najavio prelazak u Googleovu diviziju za virtualnu stvarnost.

 

Ira Kralj
Telegram autor
1293 članka Više o autoru