Biznis & tech

Još jedna velika vijest za kriptovalute. eBay ih je spreman prihvatiti

O prihvaćanju kriptovaluta kao načina plaćanja pričalo se još 2013. godine

Picture taken on July 01, 2008 of the Internet auctioneer logo at Ebay-France headquarters in Paris. A Paris court ordered on June 30, 2008 eBay to pay 40 million euros (63 million dollars) in damages to Louis Vuitton for selling fake luxury goods online. EBay, the world's largest online auctioneer, immediately announced it was lodging an appeal and rejected the view that the court decision was a victory for copyright law. AFP PHOTO JACQUES DEMARTHON / AFP PHOTO / JACQUES DEMARTHON
FOTO: AFP

Platforma za internetsku trgovinu eBay otvorena je za mogućnost plaćanja kriptovalutama, rekao je izvršni direktor Jamie Iannone.

“eBay je već proširio lepezu instrumenata plaćanja i sada prihvaća, primjerice, Apple i Google Pay, a nastavit će razmatrati i druge alternative, poput kriptovaluta”, izjavio je Iannone u ponedjeljak u intervjuu za CNBC.

Još 2013. su najavili prihvaćanje bitcoina

To nije prvi puta da tvrtka koketira s kriptovalutama, primjećuje agencija dpa, podsjetivši da je bivši šef eBaya John Donahoe 2013. godine izjavio da su spremni prihvatiti plaćanje bitcoinom. Ti su planovi propali i nešto manje od dvije godine nakon toga Donahoe je napustio eBay.

Dio grupe eBay bila je svojedobno i tvrtka za internetska plaćanja PayPal, ali je 2015. godine izdvojena u samostalnu tvrtku. Paypal već prihvaća plaćanja kriptovalutama, ističe dpa.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu