Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Biznis & tech

Još malo i u Zagrebu počinje uzbudljivo natjecanje tvrtki u video igrama. Mi smo se prijavili, a vi?

U Muzeju suvremene umjetnosti 10. i 11. svibnja održavat će se ovogodišnji Good Game Zagreb

Uskoro kreće četvrti eSports turnir Good Game Zagreb, koji će održati u Muzeju suvremene umjetnosti 10. i 11. svibnja. Kao i do sada, na ovom turniru u računalnim i konzolnim igrama kompanije iz Hrvatske i regije natjecat će se u jednoj od najpopularnijih igara, Counter Strikeu. Očekuje se da će u MSU doći oko 2000 posjetitelja, za koje će uz samo natjecanje biti organiziran i još poneki fora sadržaji, kao što je zona s retro i VR igricama. Uz Counter Strike, održat će se i mini turniri u Mario Kartu, Beat Sabre Tournamentu i Apex Legendsima.

U službenom dijelu turnira mjesta ima za 32 kompanije iz Hrvatske i regije, pa se uz nadmetanje između firmi očekuje i dobra prilika za networking. Trenutno je ostalo još malo otvorenih mjesta. Prijavio se, recimo, Plavi tim, uslužni informatički centar za INA Grupu i druge klijente, kao i zagrebačke IT firme Infinum i Nanobit, koji su do sada bili opasni konkurenti. Prijavio se, moramo priznati, i Telegram, a ako želite i vi, to možete učiniti na službenoj stranici Good Gamea.

Šire se i na regiju

Ovogodišnji Good Game donosi i nekoliko novosti za natjecatelje. U prvom kvalifikacijskom danu, natjecanje se odvija u eliminacijskom formatu, podijeljenom u dvije grupe. Dakle, prvi će puta biti proglašena dva pobjednika. Koncept Good Game Zagreba širi se i na regiju, pa će se natjecanje održati i u Skopju, 24. i 25. svibnja. Na jesen, točnije 21. i 22. rujna, Good Game će se održati i u Beogradu, a 18. i 19. listopada sele se u Ljubljanu.

Planirano je širenje i na druge zemlje Europe, pa čak i svijeta, no o tome iz organizacije za sada ne žele detaljnije. Do sada su prikupljenim sredstvima opremali dječje bolnice, no sada se okreću mladim poduzetnicima i njihovim idejama. Za njih su osmislili startup natječaj Good Game Liftoff s novčanim fondom od 100.000 kuna, a ta inicijativa se nastavlja i ove godine. Podsjećamo, prošle godine su na Good Game Liftoffu pobijeli dečki iz zagrebačke Pete gimnazije i s FER-a, sa svojim starutpom Mundus.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu