Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Biznis & tech

Još traje 24-satni gaming stream za udrugu Kolibrići. Može se gledati i donirati cijelu noć

Streamatron organizira hrvatski gaming startup Good Game Global

FOTO: Screenshot YouTube

Danas u 10 sati počeo je Humanitarni Streamatron powered by JGL, humanitarna akcija koju je pokrenuo startup Good Game Global kako bi se prikupila sredstva za udrugu Kolibrići. Gameri će tijekom 24 sata igrati igre i na streamu prikupljati donaciju za udrugu, a sve se može pratiti preko njihova YouTube i Twitch kanala.

Svakih sat vremena izmjenjuju se različiti igrači, a tijekom 24 sata humanitarnog streama, poznati influenceri, youtuberi i mnogi drugi igraju različite igre i pozivaju ljude da doniraju za akciju prikupljanja sredstava za Kolibriće, udrugu roditelja vitalno ugrožene djece.

Igra se Minecraft, PUGB, CounterStrike…

U Streamatronu sudjeluju poznata imena poput Vida Juračića, Natka Becka, pjevača Zembo Latifa, Hrvoje Marjanovića Setta iz grupe Krankšvesteri, streamera Lavveka, Dukija, Zefy, Marka KC, a pridružit će im se i zaposlenici Infinuma, Locastica te udruge Esport Adria.

Svi će oni putem svojih društvenih mreža pozivati svoje pratitelje da se uključe u humanitarnu akciju, a igrat će se igre poput Minecrafta, Fall Guysa, Rocket League, PUBG, BrawlStars, CounterStrike:GlobalOffensive i druge.

Najavili su sjajne goste i loš gameplay

‘’Iznimno nam je zadovoljstvo najaviti novi Streamatron, drugi u nizu – kojim ćemo pomoći Kolibrićima. Očekujte dan opuštene zabave, sjajnih gostiju i lošeg gameplaya na našim YouTube i Twitch kanalima. Sve uz podršku JGL i ostalih partnera. Vidimo se na streamu!‘’ izjavio je Nikola Stolnik, osnivač startupa Good Game Global, koji je organizator humanitarnog Streamatrona i koji također sudjeluje u streamu.

Marina Magdić iz udruge Kolibrići poručuje ‘’Kolibrići su udruga koja pomaže najranjivijim članovima našeg društva – vitalno ugroženoj djeci. Sva naša djeca ovise o pomagalima te se, nažalost, nerijetko dogodi da su ona u društvu zanemarena ili jednostavno nevidljiva.

Mi se sustavno borimo protiv toga i pokušavamo osigurati dostojanstven i ispunjen život onima za koje sustav često nije spreman. Izuzetno smo zahvalni što su u Good Game-u prepoznali naš trud i rad i ovogodišnje donacije usmjerili u našu Udrugu. Sva sredstva bit će utrošena za prijeko potrebna pomagala za našu djecu.’’

Gaming se može pratiti ovdje i ovdje.