Kompanija koja je kupila Novu TV promaknula je dvojicu direktora; izgleda da se pripremaju za umirovljenje osnivača

Osnivači Henry Kravis i George Roberts imaju 73 godine

ZADNJA IZMJENA: srp. 17, 2017
Foto: AFP

Wall Steet Journal javlja da je investicijska firma KKR promovirala dvojicu direktora, Joe Baea i Scotta Nuttralla na upravljačke pozicije, kako bi se pripremila za period u kojem osnivači tvrtke Henry Kravis i George Roberts više neće upravljati firmom. Njih dvojica su među osnivačima privatne investicijske tvrtke teške 128 milijardi dolara.

Promjene u KKR-u posebno su zanimljive jer je firma, zajedno sa Europskom bankom za obnovu i razvoj suvlasnik United Grupe koja je nedavno kupila tvrtku u čijem je vlasništvu Nova TV. U vlasništvu United Grupe nalazi se i N1 televizija.

Nova upravljačka struktura

Kako pišu, Bae će voditi jedinice KKR-a koje se fokusiraju na investicije, infrastrukturu, nekretnine i investicije u energetiku, a Nuttrall će nadgledati poslove u financijskim poslovima i upravljati korporativnim razvojem tvrtke. Osnivači Kravis i Roberts ostaju u kompaniji kao supredsjednici i generalni direktori.

Promaknuća su nagovještaj nove generacije upravljačke strukture u KKR-u, oko koje, s obzirom na dob osnivača, vlada velik interes, kako unutar, tako i izvan kompanije. Kravis i Roberts, koji su kompaniju osnovali 1976. a proslavili su se 1988. kupovinom konglomerata RJR Nabiscoa za 25 milijardi dolara, stari su 73 godine i do sada su odbacivali mogućnost umirovljenja.

Jerko Mihaljević
Telegram autor
23 članka Više o autoru