Biznis & tech

Konačno. Rimac i grad Sveta Nedelja potpisali ugovor o gradnji kampusa: 'Imamo velike planove'

Novi kampus vrijedan je više od 200 milijuna eura, a prostirat će se na 200.000 četvornih metara

FOTO: Screenshot

Tvrtka Rimac Automobili i Grad Sveta Nedelja u petak su u Gradskoj vijećnici potpisali ugovor kako bi mogla početi izgradnja kampusa. Ugovor su potpisali Mate Rimac i gradonačelnik Dario Zurovec. Na potpisivanju su bili i Goran Gotal, tajnik kabineta ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te Davor Nađi.

Zurovec je kazao kako je bilo puno borbe i spoticanja s administracijom, ali da su htjeli jedan san privesti kraju. “Ova je investicija najznačajnija, ne samo za Svetu Nedelju nego za ovaj dio Hrvatske. Definitivno nećemo biti poznati samo u Hrvatskoj, nego u cijelom svijetu, a za to je najviše zaslužan Mate Rimac”, kazao je Zurovec.

Izgradit će novu trafostanicu

Rimac je istaknuo kako im je kampus potreban jer imaju velike planove, a za to trebaju puno prostora. “Htjeli smo da to bude nešto posebno. Htjeli smo da visoka tehnologija bude spojena s prirodom, vjerojatno će to biti jedini takav objekt otvoren za javnost, ali sve gradimo oko zaposlenika; od uvjeta za rad, da je energetski učinkovito i bez utjecaja na okoliš, da sami generiramo svoju energiju. Ali i dodatne stvari poput vrtića i teretana. Spremni smo za predaju lokacijske dozvole i želimo raditi puno parom, želimo samo što prije to riješiti”, kazao je Rimac.

Dodao je kako moraju sami izgraditi novu trafostanicu koja će koštati 10 milijuna eura, ali da je nažalost to tako jer investitor mora platiti infrastrukturu. Nada se da će do otvorenja, koje očekuje 2023., sve ići glatko.

Novi kampus vrijedan je više od 200 milijuna eura, a prostirat će se na 200.000 četvornih metara s proizvodnim i istraživačkim objektima na 100.000 četvornih metara. Početak radova očekuje se do kraja ove godine. Projekt bi trebao osigurati do 700 novih radnih mjesta.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu