Biznis & tech

Legendarni opatijski Lido preuređen je u Lido Bevanda Beach Resort

20.07.2015., Opatija - Novootvorena plaza Lido Bevanda beach resort  primila je prve goste koji uz more i lezaljke mogu uzivati i u bogatoj ugostiteljskoj ponudi hrane i pica. 
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Legendarna opatijska plaža Lido nakon duge i katkad neugodne rasprave grada Opatije, građana i koncesionara, renovirana je i ponovno otvorena kao Lido Bevanda Beach Resort. Koncesionar je tvrtka “BevandaZorana Maržića, vlasnik butik hotela i restorana Bevanda.

U preuređenje i proširenje plaže na čitavo kupalište, Bevanda je uložila 2,2 milijuna eura, radovi su dovršeni u zbijenim rokovima od 70 dana kako bi se uspjela otvoriti za vrijeme sezone kupanja, a plaža je svojevrsni kvarnerski pandan hvarskim i dubrovačkim plažama te rovinjskoj Mulini Beach, koju je tvrtka Maistra također renovirala po uzoru na plaže na Ibizi ili francuskoj rivijeri. Ovo je prvi dio investicije u Lido, preuređena je pješčana plaža, izgrađen bazen i podignuta šetnica.

20.07.2015., Opatija - Novootvorena plaza Lido Bevanda beach resort  primila je prve goste koji uz more i lezaljke mogu uzivati i u bogatoj ugostiteljskoj ponudi hrane i pica.  Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Iduća faza je otvaranje šetnice s botaničkim vrtmo idućeg proljeća. Arhitektonski projekt uređenja plaže Lido je izradio riječki projektni ured Dražul Glušica arhitekti, u timu su Leora Dražul, Siniša Glušica, Gorana Stipeč, Dean Klemenc i Ivana Ljubanović. Novi Lido, kupalište od 3500 četvornih metara s trećinom natkrivenog prostora, trenutno zapošljava 40 ljudi, kažu da će značajno razvijati uslugu i da trebaju još kadra.

20.07.2015., Opatija - Novootvorena plaza Lido Bevanda beach resort  primila je prve goste koji uz more i lezaljke mogu uzivati i u bogatoj ugostiteljskoj ponudi hrane i pica.  Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu