Biznis & tech

Mladi Gajšak rastura: njegov mobitel koji sastavljate sami na Kickstarteru je u 8 sati skupio sav novac

Kampanja traje još 42 dana, sad su već na 35.000 dolara, dakle MAKERphone će prikupiti ozbiljne novce

FOTO: Vjekoslav Skledar

Circuitmess, tvrtka Alberta Gajšaka koja je jučer pokrenula kampanju za svoj novi projekt MAKERphone, nakon manje od osam sati, prikupila je 15.000 dolara, što im je bio cilj. Danas, 24 sata nakon početka kampanje, već su prešli 35.000 dolara, odnosno, prikupili su više od 220.000 kuna. Kampanja će službeno trajati dulje od mjesec dana, odnosno još 42 dana.

Gajšaku je ovo druga uspješna Kickstarter kampanja. Njegov prvi projekt MAKERbuino, konzola koju korisnici moraju sklopiti i programirati sam, debelo je premašila svoj cilj od 10.000 dolara u ožujku 2017. U nešto više od mjesec dana, tada su prikupili 100.745 dolara, od ukupno 1574 ljudi. U međuvremenu, MAKERbuino je počeo distribuirati i Amazon, a do danas, prodano je ukupno 6000 MAKERbuina.

HOLY MOLY!We were successfully funded in just 7hrs and 45mins!!!You folks are amazing! Thank you for all the…

Gepostet von CircuitMess am Mittwoch, 10. Oktober 2018

Dostupno je nekoliko paketa

MAKERphone nastavlja ideju MAKERbuina, no s nekim bitnim preinakama. Kao i konzolu, kupci moraju sami sklopiti i programirati mobitel. U procesu bi trebali naučiti osnove elektronike, osnove lemljenja te osnove programiranja, stoji u opisu kampanje. Ciljana dobna skupina su djeca starija od 11 godina, no MAKERphone bi, nadaju se u kompaniji, trebao biti jednako zanimljiv odraslima.

Za kupnju su putem Kickstartera dostupna dva paketa, prvi koji sadrži samo dijelove za mobitel (89 dolara) te drugi s dijelovima i potrebnim alatom za sklapanje (119 dolara). U dodatnom trećem paketu, moguće je kupiti i sastavljen mobitel za 99 dolara. Trenutno je najpopularniji paket u kojem se dobivaju samo dijelovi, kojih je prodano gotovo polovina od 400 dostupnih paketa.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu