Možda vas impresionira gigantski robot iz Japana, visok 18 metara, koji je prvi put malo prošetao. Evo video

Robot se malo kretao, kleknuo i gestikulirao

ZADNJA IZMJENA: ruj 24, 2020
Foto: Screenshot/Twitter

Gigantski robot koji se bazira na liku iz klasičnog japanskog anime crtića odradio je prvi uspješan test u japanskom gradu Yokohami. Humanoidni robot baziran je na liku RX-78-2 iz serije Mobile Suit Gundam, koja je bila iznimno popularna kasnih 70-ih, a u svom prvom testu, robot je malo prošetao, kleknuo i gestikulirao.

Robot se izrađuje od 2014. godine, visok je preko 18 metara, a teži oko 24 tone. Sastavljen je od 200 dijelova koji su izrađeni od mješavine čelika, te plastike ojačane karbonskim vlaknima. Ovo ipak nije prvi test robota, budući da je robot već uspješno pomicao svoje ruke, noge i torzo 5. srpnja, kada mu još nisu montirali glavu. S montiranjem glave malo se čekalo, budući da su je Shinto svećenici prvo morali blagosloviti u tradicionalnoj ceremoniji imena jotoshiki.

Trebao je biti zvijezda zabavnog parka

Robot je trebao biti glavna zvijezda zabavnog parka Gundam Factory Yokohama, u kojem bi ga posjetitelji mogli pobliže upoznati i saznati kako se izrađivao. Park je trebao biti otvoren sljedeći mjesec, no zbog pandemije koronavirusa, njegovo otvaranje je odgođeno. Tim koji stoji iza izrade robota kaže da će se park otvoriti unutar godine dana, a da će detalje objaviti kasnije, piše New York Post.

Ivan Luzar
Telegram autor
1808 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program