Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Biznis & tech

Musk pokrenuo anketu: treba li vratiti ukinute profile na Twitteru. Ljudi masovno stišću 'da'

Stigli su odgovori oko dva milijuna korisnika

SpaceX founder Elon Musk addresses the media during a press conference announcing new developments of the Crew Dragon reusable spacecraft, at SpaceX headquarters in Hawthorne, California on October 10, 2019. (Photo by Philip Pacheco / AFP)
FOTO: AFP

Elon Musk je pokrenuo novu anketu o vraćanju na Twitter ukinutih korisničkih računa, koristeći istu metodu kao i u slučaju bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, prenosi u četvrtak AFP.

“Bi li Twitter trebao ponuditi opću amnestiju za ukinute račune, pod uvjetom da korisnici ne krše zakon i ne koriste se skandaloznim ‘spamovima’? Da/Ne”, pitanje je na koje su trebali odgovoriti korisnici Twittera. Pet sati kasnije, stigli su odgovori oko dva milijuna korisnika, uvelike glasajući “DA”, tj. za ponovno aktiviranje ukinutih računa.

Već je vratio profil Trumpu i kontroverznoj komičarki

Musk, novi vlasnik Twittera je nakon ankete vratio račun Donaldu Trumpu, jer je pokazala da je više od 50 posto glasalo za to. Njegov račun, podsjetimo, bio je suspendiran nakon prošlogodišnjeg napada na američki Capitol.

“Narod je odlučio. Trump će biti vraćen”, tvitao je Musk prije četiri dana nakon 15 milijuna odgovora u anketi o vraćanju profila američkog milijardera i bivšeg predsjednika. Za njegovu “rehabilitaciju” se izjasnilo 51,8 posto korisnika Twittera.

“Vox Populi, Vox Dei”, tvitao je Musk, latinski izraz koji znači “glas naroda je glas Boga”. Twitter je već ranije vratio neke kontroverzne račune koji su bili zabranjeni ili suspendirani, uključujući satiričnu web-stranicu Babylon Bee i komičarku Kathy Griffin.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više