Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Biznis & tech

Musk vraća Trumpov račun na Twitteru

Musk kaže da je anketa pokazala kako korisnici podržavaju Trumpov povratak

(FILES) In this file photo taken on May 02, 2022, Elon Musk arrives for the 2022 Met Gala at the Metropolitan Museum of Art in New York. - Elon Musk on May 10, 2022, said he would lift Twitter's ban on former US president Donald Trump if Musk's deal to buy the global messaging platform is successful. "I would reverse the ban," the billionaire said at a Financial Times conference, noting that he doesn't own Twitter yet, so "this is not like a thing that will definitely happen." (Photo by Angela Weiss / AFP)
FOTO: AFP

Elon Musk, novi šef Twittera, najavio je u subotu da će vratiti račun bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, zabranjen na toj društvenoj mreži nakon napada na Capitol Hill u Washingtonu u siječnju 2021.

“Ljudi su rekli svoje. Trump će biti vraćen”, tvitao je na vlastitom računu Musk nakon rezultata ankete pokrenute među njegovim pretplatnicima, koji su većinom glasovali “za” povratak republikanskog političara na twiter-platformu.

Nešto više od 15 milijuna korisnika Twittera glasovalo je u anketi, a 51.8 posto glasalo je za vraćanje. Trump se ranije tijekom dana činio manje oduševljenim svojim povratkom na njegovu nekad omiljenu društvenu mrežu. “Ne vidim nikakav razlog za to”, rekao je bivši predsjednik putem videa na pitanje planira li se vratiti na Twitter na panelu na godišnjem sastanku vodstva Republikanske stranke.

Trump tvrdi da će ostati na novoj platformi

Rekao je da će ostati pri svojoj novoj platformi Truth Social, aplikaciji koju je razvio njegov startup Trump Media & Technology Group (TMTG), za koju je rekao da ima bolji angažman korisnika od Twittera i da joj ide “fenomenalno dobro”.

Trump, koji je u utorak pokrenuo pokušaj povratka u Bijelu kuću 2024., pohvalio je Muska i rekao da mu se uvijek sviđao. Ali Trump je također rekao da Twitter pati od botova, lažnih računa i da su problemi s kojima se suočava “nevjerojatni”. Musk je u svibnju prvi put rekao da planira poništiti zabranu za Trumpa.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više