Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Biznis & tech

Biznis & tech Nakon 45 crash testova i devet uništenih automobila, Rimac Nevera konačno može ići u isporuku u Europi

Posljednji homologacijski test bio je ujedno i najteži za Neveru

FOTO: Screenshot/YouTube (carwow)

Mate Rimac je na svojem Facebook profilu objavio da je, nakon četiri godine testova i tisuća digitalnih simulacija, završen i posljednji test nakon kojeg slijedi izdavanje EU homologacije za Neveru. Taj posljednji bio je ujedno i najteži test, a tijekom testiranja razvijeno je ukupno devet Nevera.

U svojoj objavi, Rimac je napisao kako su ukupno napravili 45 crash testova, te da su sada konačno uspjeli. “Nevera je prvi električni hiperautomobil s certifikatom za američko i europsko tržište. Svi EU testovi su završeni, pa je EU homologacija kompletno gotova. Imamo samo još nekoliko testova za američko tržište koje ćemo završiti u idućih nekoliko mjeseci, ali oni nisu toliko ključni”, piše Rimac.

Nevera has completed all crash tests. After 45 crash-tests and 9 complete cars destroyed in the process (and many many…

Posted by Mate Rimac on Thursday, February 17, 2022

Auti su spremni za isporuku

Osnivač Rimac automobila dodaje i da su automobili konačno spremni za isporuke. “Auti za EU su spremni za isporuku, a i oni za američko tržište će biti uskoro spremni. Imamo aute spremne za kupce na našoj potpuno novoj proizvodnoj liniji u potpuno novom proizvodnom pogonu koji ćemo vam pokazati u sljedećim tjednima. Jedva čekamo da prvi automobili stignu kupcima diljem svijeta!”, piše Rimac.

Zadnji test, onaj u kojem se Nevera bočno zabijala u stup, pokrenuo je britanski automobilski novinar Matt Watson s carwowa. Watson je bio i jedan od prvih novinara koji je imao priliku testirati Neveru prošlog ljeta. Watsona, ali i druge novinare, Nevera je oduševila.

 

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više