Naletjeli smo na minijaturan mobitel kojim možete samo zvati i primati pozive (s razlogom). Izgleda genijalno

Ljudi koji su ga stvorili kažu da nas žele odviknuti od smartphonea

ZADNJA IZMJENA: sij. 13, 2017
Foto: Light

Ova prekrasna bijela naprava veličine kreditne kartice zove se Light Phone. Telefon je zamišljen kao potpuna suprotnost pametnim telefonima. Na njemu je moguće izvesti samo dvije operacije: uputiti i primiti telefonski poziv. S ovog uređaja nije moguće poslati SMS, spojiti se na Twitter ili Facebook i uključiti Wi-Fi ili Bluetooth. Na njemu nije instalirana nikakva kamera, piše Business Insider.

Njegovi tvorci zamislili su da se ovaj jednostavan telefon ustvari koristi što je manje moguće. Ideja o ovom jednostavnom telefonu pojavila se prije dvije godine kada su Joe Hollier i Kai Tang, pokretači startupa, shvatili da “žele vratiti ljudski glas u podivljali svijet tehnologije”. Smatraju kako Light Phone može pomoći ljudima u borbi protiv ovisnosti o pametnim telefonima.

Proizvodi se u crnoj i bijeloj boji

Light Phone Light

Light Phone su predstavili kao telefon “koji je potpuno drukčiji od običnog telefona”. Njihov se proizvod prodaje zapakiran u knjigu s brojnim fotografijama prirode.

Light mobitel Light/Instagram

Telefon se proizvodi u kineskoj tvornici Foxconn, u kojoj se također proizvode uređaji za Apple. Može ga se naručiti u dvije boje: bijeloj i crnoj. Cijena telefona je 150 dolara, a preplata za SIM karticu i software platformu iznosi dodatnih 5 dolara na mjesec.

Veličine je kartice Light Instagram
Light telefoni dolaze u bijeloj i crnoj boji Ligh Instagram

 

Rašeljka Zemunović
Telegram autor
541 članak Više o autoru