Naletjeli smo na zabavan patent koji je Samsung predao za svoj potencijalno novi mobitel; može se potpuno saviti

Telefon bi imao i ekran s vanjske strane

ZADNJA IZMJENA: stu. 11, 2016
Foto: Korean Patent Office

Samsung je predao patent Korejskom uredu za intelektualno vlasništvo za smartphone koji se može saviti na pola, nešto poput starih preklopnih telefona, piše The Verge. Uređaj bi imao i drugi ekran, pretpostavlja se s vanjske strane, koji bi se aktivirao kada se preklopi.

Patenti, naravno, ne vode nužno novim proizvodima, ali ovaj je poseban jer Samsung navodno već radi na smartphoneima sa savitljivim ekranima. Čak i ako ovaj patent ne vodi nigdje, zabavno je vidjeti o čemu sanjaju inženjeri.

Lenovo se također igra sa sličnim konceptom

Na primjer, savitljivi ekrani nekada su se činili kao potpuno besmislena ideja, ali Samsung ih je na kraju donekle inkorporirao u Galaxy S6 Edge i 7 Edge koji imaju zakrivljene ekrane. Lenovo se također igra s konceptom.

Za razliku od split-screen telefona nalik na Sonyjev Tablet P, Samsungov uređaj bi radio s fleksibilnim OLED ekranom koji se može sklopiti. Takav bi telefon sigurno bio zabavan, ali u Samsungu su trenutno vjerojatno koncentrirani na to da ne im se opet ne dogodi nekakav fijasko, ovaj put s novom Galaxy osmicom.

Jerko Mihaljević
Telegram autor
641 članak Više o autoru