Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Biznis & tech

Nekad stvari i kod nas imaju smisla, na osječkoj Ekonomiji jučer je promociju imalo 48 studenata od kojih 43 već imaju posao

Radi se o Odjelu za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera

FOTO: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u petak je održana svečana promocija diplomanata Odjela za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, što možda ne bi bilo toliko posebno da nije činjenice kako je od njih 48, trenutno zaposleno čak 43.

Promovirani su u magistri matematike u smjeru Financijska i poslovna matematika, Financijska matematika i statistika i Matematika i računarstvo te Magistri edukacije matematike i informatike.

Diplomante Odjela za matematiku promovirao je prof. dr. sc. Vlado Guberac, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, prof. dr. sc. Kristian Sabo, pročelnik Odjela za matematiku, izv. prof. dr. sc. Zoran Tomljanović, zamjenik pročelnika za nastavu i studente Odjela za matematiku i izv. prof. dr. sc. Domagoj Matijević, zamjenik pročelnika za znanstvenoistraživačku djelatnost Odjela za matematiku.

Studij prilagođen potrebama tržišta

Od 48 promoviranih magistara matematike odnosno magistara edukacije matematike i informatike, na dan promocije zaposleno ih je 43. Time kažu da se još jednom snažno potrvrđuje prepoznatljivost diplome Odjela za matematiku na tržištu rada.

Također tvrde kako je iznimno dobra zaposlenost među magistrima rezultat sustavnog prilagođavanja studijskih programa Odjela za matematiku potrebama tržišta kao i jačanju svijesti poslodavaca o važnosti matematičkih kompetencija zaposlenika.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više