Nenad Bakić novi je predsjednik Uprave Varteksa

Bakić je, nakon odlaska Ivana Perkovića, imenovan predsjednikom Uprave privremeno do 31. prosinca

ZADNJA IZMJENA: sij 15, 2019
Foto: PIXSELL

Varteks ima novog predsjednika Uprave, poduzetnika i osnivača Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) Nenada Bakića, izvijestili su danas iz kompanije. Nadzorni odbor je na današnjoj sjednici prihvatio ostavku dosadašnjeg predsjednika Uprave društva Ivana Perkovića, koji je na tu poziciju došao krajem rujna prošle godine. Bakić je imenovan predsjednikom Uprave privremeno do 31. prosinca ove godine, a do sada je obnašao ulogu predsjednika Nadzornog odbora.

Drugi član Uprave ostaje Paško Vela, koji će biti zadužen za proizvodnju, nabavu i rekonstruiranje. Inače, Bakić je sredinom ožujka prošle godine uložio 20 milijuna kuna u Varteks te time postao njegov većinski vlasnik. Uz Bakića, 4,5 milijuna kuna investirao je i tadašnji predsjednik uprave Zoran Košćec.

Reetabliranje tržišne pozicije

“Nadzorni odbor je, posebno kroz svoj Odbor za razvoj i strategiju, do sada bio aktivno uključen u dinamizaciju modnog i maloprodajnog i ukupno tržišnog pristupa Varteksa. Kompanija ima izrazito velike naslijeđene probleme uslijed višedesetljetnog propadanja”, izjavio je Bakić.

“Iako ćemo i dalje nastaviti raditi uslužne poslove za Hugo Boss, J.Lindeberg i druge kompanije, vidimo priliku da uspijemo u transformaciji upravo reetabliranjem tržišne pozicije vlastitog branda Varteks, osloncem na vrhunsku kvalitetu proizvodnje zasnovane na stoljetnoj tradiciji i vrhunskim materijalima, ali sada i s puno aktivnijim modnim pristupom”, dodao je.

Ivan Luzar
Telegram autor
1783 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program