Netko je hakirao niskotarifnu aviokompaniju EasyJet, ukradeni su podaci 9 milijuna njihovih klijenata

Ukradeni su podaci o kreditnim karticama više od dvije tisuće putnika

ZADNJA IZMJENA: svi 19, 2020
Foto: AFP

Britanska niskotarifna avionska kompanija EasyJet danas je objavila kako su ukradeni podaci devet milijuna njihovih klijenata. Konkretno, u sigurnosnom proboju opisanom kao „visokosofisticirani cyber-napad“ ukradene su email adrese i putni podatci velikog broja ljudi koji su letjeli avionima te kompanije.

Posebno zabrinjava činjenica da su hakeri uspjeli pristupiti i podacima o kreditnim karticama 2208 mušterija EasyJeta. Tvrtka je o tom događaju izvijestila britanski Ured povjerenika za informacije (ICO) i nastavlja istragu proboja, piše BBC.

Iz EasyJeta tvrde da su još u siječnju shvatili kako su napadnuti. „Pitanja sigurnosti shvaćamo izuzetno ozbiljno i nastavljamo ulagati u daljnje poboljšanje našeg sigurnosnog okruženja“, objavili su u priopćenju.

Zasad nema zloporabe podataka

Iz središnjice britanskog avioprijevoznika kažu kako se za sada čini da nitko od njihovih korisnika nije opljačkan.

„Nema dokaza da su bilo kakvi osobni podaci zloupotrijebljeni. Međutim, na preporuku ICO-a, komuniciramo s otprilike devet milijuna korisnika čijim je putnim podacima pristupljeno, kako bi ih savjetovali o koracima koje mogu poduzeti kako bi umanjili rizik od moguće krađe informacija”, objavili su iz EasyJeta.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2026 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program