Biznis & tech

New York Times sada tvrdi da je brat Bezosove ljubavnice tabloidu poslao njegove intimne fotografije

Priča oko Bezosovih golišavih fotografija krenula je u neuobičajenom smjeru

Chief Executive Officer of Amazon Jeff Bezos (L) and his girlfriend Lauren Sanchez pose for a picture during their visit at the Taj Mahal in Agra on January 21, 2020. (Photo by Pawan Sharma / AFP) / ALTERNATE CROP
FOTO: AFP

Do intimnih fotografija Amazonovog CEO-a Jeffa Bezosa i njegove sadašnje partnerice Lauren Sanchez tabloid National Enquirer dokopao se preko Sanchezinog brata, piše The New York Times. Prema njihovim tvrdnjama, Sanchez je intimne fotografije poslala svom bratu Michaelu, koji je od izdavača National Enquirera za njih utržio 200.000 dolara nakon potpisivanja ekskluzivnih prava na korištenje fotografija.

Ugovor između Michaela Sancheza i izdavača tabloida prethodio je objavi Bezosove afere sa Sanchez, što je posljedično dovelo i do Bezosove rastave od tadašnje supruge MacKenzie. Times je svoje tvrdnje potvrdio iz četiri neimenovana izvora, a tvrde da su također vidjeli ugovor koji je Michael Sanchez potpisao s American Media Inc., izdavačem The National Enquirera.

Tabloid tvrdi da je Michael Sanchez jedini izvor

Michael Sanchez nekoliko je puta opovrgnuo da je podijelio Bezosove golišave fotografije American Media Inc.-u, no nije opovrgnuo da je fotografije poslao direktno National Enquireru. AMI već dugo tvrdi da je upravo Michael Sanchez izvor fotografija, no Bezos je angažirao privatnog istražitelja Gavina De Beckera da istraži priču mnogo dublje.

Cijela priča eskalirala je ovaj tjedan kada je The Guardian objavio da je Bezosov mobitel preko WhatsAppa hakirao saudijski krunski princ Mohammad bin Salman, osam mjeseci prije nego što je vijest o Bezosovom preljubu objavljena u National Enquireru.

Guardianova priča je dovela do spekulacije da je Saudijska Arabija imala ulogu u slanju privatnih fotografija National Enquireru. No, Times sada tvrdi da su fotografije ipak došle rudimentarnijim načinom u posjed tabloida. National Enquirer je za Times također potvrdio da je Michael Sanchez jedini izvor fotografija. No, ostaje pitanje, zašto je Lauren Sanchez uopće slala Bezosove golišave fotografije svom bratu Michaelu?

Nastavite čitati