Zbog jakog dolara, Nike zabilježio slabije kvartalne prihode od očekivanih

Po objavi rezultata, cijena dionice pala je za oko sedam posto

ZADNJA IZMJENA: ožu 23, 2016
Foto: AFP

Najveći svjetski proizvođa sportske opreme Nike objavio je rast prihoda u proteklom kvartalu za 7,6 posto veći nego u istom razdoblju lani, te rast profita od 950 milijuna dolara, koji je 20 posto veći nego lanjskom kvartalu.

Ipak, prihodi od 8,03 milijarde dolara bili su niži od predviđanih 8,20 milijardi dolara, koliko su očekivali analitičari. Nike je zabilježio pad prihoda s tržišta u razvoju za 8 posto, što je u prvom redu posljedica jakog dolara.

Pad cijene dionice

Prognoze rasta u nadolazećem razdoblju također su razočarale Wall Street. Iz kompanije su najavili da očekuju jednoznamenkasti rast prodaje do kraja fiskalne godine, koja za Nike završava u svibnju 2017. godine. Takva predviđanja dodatno su utjecale na pad cijene dionice, s obzirom da su analitičari očekivali rast između 10 i 15 posto. Po objavi financijskih rezultata, dionice Nikea su u jednom trenutku pale za gotovo sedam posto u trgovanju nakon sata i njome se sada trguje za oko 66 dolara po dionici.

U nadolazećem razdoblju nadaju se da će na prodajne rezultate pozitivno utjecati nova linija predstavljena prošloga tjedna, koja uključuje HyperAdapt Trainer 1.0 tenisice koje se same vežu, stvarnu verziju tenisica Air Mag iz filma sa Povratak u budućnost sa Michael J. Foxom.

Ira Kralj
Telegram autor
1293 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program