Nike počinje prodavati one tenisice koje se same vežu, i to bi moglo predstavljati zaokret za taj brand

Cijena tenisica je 720 američkih dolara

ZADNJA IZMJENA: pro. 19, 2016
Foto: Nike HyperAdapt/Facebook

Nike je lansirao svoje prve tenisice koje se same vežu. Radi se o modelu HyperAdapt 1.0, a tenisice su namijenjene za širu javnost, Jednostavne su za korištenje, no još je važnije da otvaraju jedan posve novi smjer u proizvodnji tenisica. Ono što bi, međutim, mogla biti prepreka za većinu kupaca je cijena od 720 američkih dolara, piše Business Insider.

Model je zasad dostupan samo u određenim trgovinama u Sjedinjenim Državama, iako se ne radi o dijelu limitirane kolekcije. Svi zainteresirani kupci moraju se najaviti kako bi dobili termin za testiranje ili kupnju cipela. Iz Nikea poručuju da su kupci iznimno zainteresirani za HyperAdapr. “Mislim da će se cipele prodavati vrlo dobro”, rekao je maloprodajni analitičar Matt Powell za Business Insider.

Nike HyperAdapt 1.0

The future isn’t tomorrow. It’s today. Innovators Tinker Hatfield and Tiffany Beers give you a hands-on look at the auto-lacing Nike HyperAdapt 1.0. Discover more at nike.com/hyperadapt #hyperadapt

Posted by Nike on 1. prosinca 2016

Visok interes

Iz Flight Cluba, jednog od najvećih preprodavača cipela u New Yorku, primijetili su kako je interes za tenisice dosta visok. “Od svog objavljivanja, NIke HyperAdapr 1.0 su se prodale iznimno dobro za nas”, izjavio je glasnogovornik Fight Cluba Steven Luna. “Budući da se radi o prvima takve vrste, tenisice koje se same vezuju, bili smo sigurni da će izazvati šušur kod ljubitelja tenisica i tehnoloških entuzijastima”

Iako su tenisice trenutno dostupne u New Yorku u određenim NIke trgovinama, korisnici će od 20. prosinca HyperAdapt moći pronaći i u Chicagu i Los Angelesu. Uz crne, od tada će se moći kupiti i sivi model. Iako se, kada tenisice budu dostupnije, može očekivati da će cijena pasti, ne smije se zanemariti da se ipak radi o prvim tenisicama na tržištu, koje se same vežu.

 

Tajana Vlašić
Telegram autor
3133 članka Više o autoru