Nintendo ima uzbudljivu vijest; na ljeto izbacuju dvije nove Super Mario igre za mobitele

Nintendo je najavio Dr. Mario World, a Mario Kart Tour odgođen je za ljeto

ZADNJA IZMJENA: velj 1, 2019
Foto: Maxpixel

Nintendo je najavio da će ovog ljeta izbaciti dvije nove igre za mobitele. Igru Mario Kart Tour Nintendo tehnički su najavili još u siječnju 2018. godine, no ona je odgođena za ljeto. Na ljeto će lansirati i Dr. Mario World, koji će biti besplatna puzzle igra koju su s Nintendom razvijali japanska aplikacija za dopisivanje LINE i developer NHN Entertainment.

Trenutno nema previše informacija osim da će Dr. Mario World biti dostupan na iOS i Android platformama i da će unutar aplikacije prodavati dodatne sadržaje ili usluge. Pretpostavljamo da će Nintendo omogućiti da ljudi par nivoa odigraju besplatno, a za otključavanje ostalih trebat će platiti. Igru će lansirati u 60 zemalja svijeta, a nadamo se da je i Hrvatska među njima.

Otvaraju i prvu vlastitu trgovinu

Nintendo se, inače, prvi put u svijet mobilnog gaminga pojavio 2016. godine, kada su lansirali Super Mario Run, pojednostavljenu verziju svoje legendarne platformske igre. U međuvremenu, lansirali su još nekoliko mobilnih RPG igara, Dragalia Lost, Fire Emblem Heroes i Animal Crossing: Pocket Camp, koje su ipak malo kompleksnije za prosječnog igrača. Dr. Mario World će, prema Nintendovim najavama, biti jednostavnija i opuštenija igra.

Inače, Nintendo je danas objavio još jednu zanimljivu vijest. Otvaraju svoju prvu trgovinu u Japanu. Da budemo posve iskreni, dosad smo si zamišljali da na svakom uglu Japana postoji barem šest Nintendovih trgovina. No to, očito, nije slučaj. Inače, Nintendo svoju vlastitu trgovinu u New Yorku ima već četrnaest godina.

Ivan Luzar
Telegram autor
1808 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program