Nintendo je konačno lansirao Mario Kart za mobitele. Igramo ga cijelo jutro

Prvi dojmovi nakon današnjeg testiranja

ZADNJA IZMJENA: ruj 25, 2019
Foto: Ilustracija/Twitter

Nintendo je konačno objavio Mario Kart Tour, igru za mobitele koju nestrpljivo iščekujemo još od kraja siječnja prošle godine. Nakon nekoliko odgađanja, Mario Kart Tour je danas službeno dostupan na Google Play Storeu i na Appleovom App Storeu. Ako imate razumno moderan mobitel (Android 4.4 i iOS 10 su minimum), igra bi vam trebala biti već dostupna. Tehnički, igra je dostupna za skidanje još od sinoć, no serveri za igru su u održavanju, pa ju je moguće igrati danas tek od 10 sati ujutro.

Mi u Telegramu smo je, naravno, počeli igrati čim je igra postala dosupna. Za Mario Kart Tour vam treba i Nintendo račun, pa ako imate Switch ili neki drugi Nintendov uređaj, dovoljno je samo prijaviti se. Ako nemate, registracija je besplatna. Nintendo je složio i kraći petminutni video u kojem objašnjava sve detalje igre, te novim igračima pokazuje osnovne mehanike igre.

Staze se izmjenjuju svaka dva tjedna

U prvih dva tjedna igre, tour, odnosno staza unutar igre će biti bazirana na New Yorku. Nakon New Yorka, rotirat će se nove staze, stoga bi igra trebala uvijek ostajati svježa, budući da će igrači morati svaka dva tjedna nanovo učiti nove staze.

U svakom touru igrači će moći otključavati nove likove, pa se tako u ovom njujorškom mogu otključati “glazbenik Mario” i Pauline iz igre Super Mario Odyssey. Uz tourove, u igri je i 17 legendarnih Mario Kart staza, poput Rainbow Roada i Bowser Castlea, koje se otključava napredovanjem kroz igru, odnosno, pobjeđivanjem u utrkama.

Igru smo naravno pokušali igrati već malo prije 10 sati, no dobili smo obavijest da su serveri preopterećeni, pa da se malo strpimo. Očito je navala na Mario Kart Tour ogromna. No, oko 10.30 sati, igra nam se otključala pa smo odmah počeli igrati.

Zbog navale, imali smo pokoji problemčić s pokretanjem igre Screenshot

Multiplayer još uvijek nije dostupan

Većina Mario Kart Toura je besplatna, no postoji gold mjesečna pretplata za 4,99 dolara (oko 43 kune u Hrvatskoj), za koju se dobivaju razne značkice kroz igru, neki novi dodaci i jači 200 cc mod igre u kojem su autići nešto brži. Unutar igre postoje i mogućnosti jednokratnih kupnji, u kojima se, primjerice, otključavaju dodatni likovi ili autići. Jedan takav paket koji je trenutno u ponudi sljedećih 13 dana stoji ogromnih 169,99 kuna.

Druga stvar koju smo ubrzo shvatili jest da multiplayer igranje, ono po čemu je Mario Kart oduvijek poznat, još uvijek nije dostupan. Dakle, za sada se može igrati samo protiv virtualnih protivnika ili nasumičnih ljudi s interneta, a ne protiv prijatelja. Pozitivna stvar u tome je što će se uporni igrači izvježbati kako bi bilo što bolji protiv prijatelja, a negativna je što bi hrpi igrača ova igra mogla postati dosadna dok multiplayer postane dostupan.

Pritiskivanjem na opciju multiplayera, dobivamo samo obavijest da još uvijek nije dostupan Screenshot

I na mobitelu, igra je jako zabavna

Nakon nekoliko odigranih utrka, evo par uputa: kontrole za igru su jednostavne, budući da autić sam daje gas, a na igraču je da skreće ili lansira dodatke koje skupi. Skreće se povlačenjem prsta lijevo ili desno, a skupljene stvari se lansira povlačenjem prsta prema dolje ili gore, ovisno gdje se želi lansirati.

Za skretanje su dostupna dva moda, klasični i driftanje, koji svaki nosi svoje prednosti i mane. U driftanju je skretanje kroz zavoje sporije, no ako uspješno driftate, na kraju drifta dobijete i lagano lansiranje prema naprijed, što je nekad dovoljno za prestizanje protivnika.

I nakon par rundi igranja, igra se čini pomalo repetitivnom, budući da nedostaje taj element nadmetanja među prijateljima. No, po drugim elementima, Mario Kart Tour je sjajan. Kontrole su jednostavne i staze su zanimljive, poput onih na Mario Kart 8 Deluxe. S Deluxeom, Tour dijeli i još poneki element, poput kvalitete grafike, koja je čak i na dvije do tri godine starom mobitelu odlična, na tragu one sa Switcha. Puni potencijal Mario Kart Toura postići će se tek s dolaskom multiplayera, a do tada ćemo se brusiti u ovom način igre.

Ivan Luzar
Telegram autor
1808 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program