Nintendo je predstavio VR sustav. Možda ste očekivali nešto konkretno, no radi se o kartonskom slonu

Ne radi se o nikakvim naočalama za virtualnu stvarnost, već o kartonskim dodacima iz Labo serije

ZADNJA IZMJENA: ožu 7, 2019
Foto: Nintendo/Twitter

Nintendo se konačno upušta u svijet virtualne stvarnosti, no možda ne tako kako bismo očekivali ili željeli. Najavili su novi dio svoje Nintendo Labo linije proizvoda, koji su ustvari kartonski dodaci za Switch, no ovoga puta s VR tematikom. Njima se Switch pretvara u malenu kartonsku VR konzolu.

Kao i što je slučaj bio s prošlim Labo dodacima, postoji nekoliko opcija između kojih možete birati. Glavni paket koji košta 79,99 dolara sadrži šest različitih objekata. Među njima su klasične VR naočale, “sigurnosna kapa”, pucaljka, kamera i, pomalo neobično, slon i ptica. Postoji i jeftiniji komplet, u kojem se za 39,99 dolara dobivaju samo naočale i pucaljka. Zasebni dodaci se mogu kupiti za 20 dolara.

Još uvijek nisu postigli puni potencijal s Labom

S tim kartonskim dodacima se mogu igrati igrice unutar Nintendo Labo aplikacije, u kojima se također nalaze uputstva za njihovo slaganje, te “garažni mod” u kojem možete raditi svoje vlastite igrice.

Labo je lansiran prošloga travnja, a od tada je predstavljeno još nekoliko novih kartonskih dodataka. Koristi se, zgodno, i u nekim američkim školama kao pomoć u učenju. Međutim, iz Nintenda tvrde da Labo ekosustav još uvijek nije postigao svoj puni potencijal.

Ivan Luzar
Telegram autor
1797 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program