Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Biznis & tech

Biznis & tech Od ožujka još pet linija Ryanaira iz Hrvatske, letjet će se za Helsinki, Sofiju, Krf...

Avioni će polijetati iz hrvatskih zračnih luka Rijeka, Zagreb i Zadar,

Passengers boarding Ryanair low cost airline aircraft for a flight to central Europe , on Tenerife South Airport Reina Sofia Airport TFS GCTS or Aeropuerto de Tenerife Sur in Tenerife Island, Canary Islands, Spain on May 19, 2019. The aircraft registration is EI-EKK, Ryan Air RYR FR is an irish loc cost airline and one of the largest budget airlines in the world. The airline connects Tenerife to various European destination on scheduled or seasonal summer flights as people fly for holidays, trips, vacations.
Passengers Boarding Ryanair, Tenerife, Spain - 19 May 2019,Image: 627891254, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia
FOTO: Profimedia

Niskotarifni zračni prijevoznik Ryanair od ožujka 2022. uvodi pet dodatnih linija prema i iz hrvatskih zračnih luka Rijeka, Zagreb i Zadar, najavili su iz te kompanije.

Riječ je o linijama Rijeka-Arlanda, Zagreb-Bratislava, Krf i Helsinki te Zadar-Sofija, koji će prometovati dva puta tjedno od ožujka iduće godine.

Iz Ryanaira dodaju da su zadnjih godinu dana u svoj program letenja dodali više od 560 novih ruta i otvorili 15 baza, te da za S’22 (ljetnu sezonu) uvode 65 novih zrakoplova B737-8200 ‘Gamechanger’ u flotu, koji nude 4 posto više sjedala i imaju 16 posto manju potrošnju goriva te 40 posto manju buku.

U studenom dosegnuli promet od 10,2 milijuna putnika

Uz to su izvijestili i o ostvarenom prometu u studenom 2021., kada su dosegnuli 10,2 milijuna putnika, za razliku od dva milijuna u istom mjesecu 2020., a obavili su više od 62 300 letova s popunjenošću od 86 posto.

Neslužbeno se doznaje i da je Rynair početkom prosinca u zagrebačku zračnu luku bazirao i treći zrakoplov, kako su i ranije najavljivali.

Podsjetimo, ovaj zračni prijevoznik ovog je tjedna uveo i linije iz Zagreba do novih odredišta u Velikoj Britaniji, Španjolskoj i Nizozemskoj.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više