Osnivač Groovesharka Josh Greenberg pronađen mrtav u svojoj kući na Floridi

Umro je u 28. godini, nakon što su diskografi tužbama uništili Grooveshark

ZADNJA IZMJENA: srp 21, 2015
Foto: Facebook

Jedan od osnivača popularne internetske stranice za glazbeni streaming Grooveshark, pronađen je mrtav u svojoj kući na Floridi, izvijestila je u ponedjeljak navečer policijska uprava grada Gainesvillea.

Josh Greenberg imao je 28. godina. Mrtvog ga je u krevetu u nedjelju pronašla njegova partnerica, piše lokalni list Gainesville Sun. Greenbergova majka Lori Greenberg ispričala im je da policija nije pronašla tragove nasilja, ozlijede niti drogu i da njezin sin nije imao problema sa zdravljem. “Zbunjeni su kao i ja” rekla je Lori Greenberg. Da nema tragova nasilne smrti potvrdila je i lokalna policija na Twitteru.

Obdukcijom će se utvrditi je li Greenberg bio bolestan, a toksikološki nalazi čekat će se nekoliko mjeseci.

Josh Greenberg Grooveshark je 2006. osnovao s prijateljem Samom Tarantinom kad su bili brucoši na Sveučilištu na Floridi. Servis je brzo navukao bijes diskografske industrije, godinama su ih tužili i ovog je travnja zauvijek zatvoren u sklopu vansudske nagodbe.

https://twitter.com/pmarca/status/623293478701654016

Na vrhuncu popularnosti, Grooveshark je imao 40 milijuna korisnika mjesečno i 145 zaposlenih u Gainesvilleu i New Yorku. Greenbergova majka rekla je za Gainseville Sun da joj je sin zbog svega bio u depresiji ali da je nakon okončanja sudske bitke osjećao “olakšanje” i “bio uzbuđen zbog novih stvari koje će započeti”.

 

 

Sanja Simić
Telegram autor
895 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program