Biznis & tech

Osnivači Nanobita u finalu svjetskog izbora EY Poduzetnika godine (ukupni prihod kandidata je 38 milijardi dolara)

Howard Schultz, Biz Stone i bivši pobjednici donijet će odluku na temelju 6 kriterija

Osnivači Nanobita Alan Sumina i Zorna Vučinić u Montecarlu su u finalu svjetske nagrade EY Poduzetnik godine. Tandem iz Nanobita proglašen je poduzetnicima godine u hrvatskom izboru koji je pokrenula kompanije Ernst&Young. Finalisti svjetskog izbora EY Poduzetnika godine je 65 poduzetnika iz 53 zemlje, koji stvaraju ukupne prihode od 38 milijardi dolara. Prosječan prihod njihovih tvrtki je 720 milijuna dolara,a rast prihoda u zadnje tri godine prosječno 42 posto. Ukupno zapošljavaju 334.000 ljudi a broj zaposlenih u zadnje tri godine im je rastao 48 posto.

Ocjenjivanje prema šest kriterija

Monte Calro - uvodna ceremonija (2)

Pobjednika bira nezavisni žiri koji čine velike poduzetničke zvijezde poput osnivača Starbucksa Howarda Schultza i suosnivača Twittera Biza Stonea, te pobjednici proših izbora. Kandidate ocjenjuju prema šest kriterija: poduzetnički duh, financijski pokazatelji, strategija poslovanja, globalni i društveni utjecaj, inovacija te osobni integritet i utjecaj.

Svjetski izbor EY Poduzetnika godine je fenomenalan networking za poduzetnike, a uvijek bude i veliki medijski događaj, ponajviše zbog dobrih govornika, ove godine uz Schultza i Stonea nastupit će direktor Forda Bill Ford, lanjski pobjednik indijski bankar Uday Kotak i predsjednik Uprave Atlantica Emil Tedeschi koji je bio predsjednik žirija na hrvatskom izboru na kojemu je pobijedio Nanobit. Tedeschi će sudjelovati kao govornik na temu: “Velika trojka: na koji način poduzetnici, korporacije i vlade mogu zajedno raditi kako bi ostvarili javne politike orijentirane rastu“.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu