Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Biznis & tech

Osnivači Nanobita u finalu svjetskog izbora EY Poduzetnika godine (ukupni prihod kandidata je 38 milijardi dolara)

Howard Schultz, Biz Stone i bivši pobjednici donijet će odluku na temelju 6 kriterija

Osnivači Nanobita Alan Sumina i Zorna Vučinić u Montecarlu su u finalu svjetske nagrade EY Poduzetnik godine. Tandem iz Nanobita proglašen je poduzetnicima godine u hrvatskom izboru koji je pokrenula kompanije Ernst&Young. Finalisti svjetskog izbora EY Poduzetnika godine je 65 poduzetnika iz 53 zemlje, koji stvaraju ukupne prihode od 38 milijardi dolara. Prosječan prihod njihovih tvrtki je 720 milijuna dolara,a rast prihoda u zadnje tri godine prosječno 42 posto. Ukupno zapošljavaju 334.000 ljudi a broj zaposlenih u zadnje tri godine im je rastao 48 posto.

Ocjenjivanje prema šest kriterija

Monte Calro - uvodna ceremonija (2)

Pobjednika bira nezavisni žiri koji čine velike poduzetničke zvijezde poput osnivača Starbucksa Howarda Schultza i suosnivača Twittera Biza Stonea, te pobjednici proših izbora. Kandidate ocjenjuju prema šest kriterija: poduzetnički duh, financijski pokazatelji, strategija poslovanja, globalni i društveni utjecaj, inovacija te osobni integritet i utjecaj.

Svjetski izbor EY Poduzetnika godine je fenomenalan networking za poduzetnike, a uvijek bude i veliki medijski događaj, ponajviše zbog dobrih govornika, ove godine uz Schultza i Stonea nastupit će direktor Forda Bill Ford, lanjski pobjednik indijski bankar Uday Kotak i predsjednik Uprave Atlantica Emil Tedeschi koji je bio predsjednik žirija na hrvatskom izboru na kojemu je pobijedio Nanobit. Tedeschi će sudjelovati kao govornik na temu: “Velika trojka: na koji način poduzetnici, korporacije i vlade mogu zajedno raditi kako bi ostvarili javne politike orijentirane rastu“.