Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Biznis & tech

Biznis & tech Ovako izgledaju novi uredi Rimac Automobila, ovdje su smjestili 400 inženjera

Ovo je njihova šesta lokacija, poslali su nam nekoliko fotografija

FOTO: Facebook (Rimac Automobili)

Rimac Automobili danas su se pohvalili na Facebooku kako je u njihovom novom uredu za istraživanje i razvoj u Zagrebu već smješteno 400 inženjera. Objavili su i nekoliko fotografija, a još su ih nekoliko poslali Telegramu.

Oni rade, objasnila je kompanija, na baterijskim ustavima, pogonskim sklopovima, infotainment sustavima, softverskim rješenjima i sustavima autonomne vožnje.

Novi ured Rimac Automobila Marko Mihaljević/Rimac Automobili

“Ovaj novi ured omogućio je timovima da se grupiraju po projektima na kojima rade. Bilo da se radi o internim projektima Rimca ili tehnologiji koju razvijamo za druge proizvođače automobila”, poručili su iz Rimca. Dodaju i kako je ovo njihova šesta lokacija, a ujedno i četvrta koja je posvećena istraživanju i razvoju.

U njemu je smješteno 400 inženjera Marko Mihaljević/Rimac Automobili

Novi ured na zapadu grada, priprema se i lokacija Jankomiru

Mate Rimac je pak na svojem profilu objavio kako se novi R&D ured nalazi u zgradi kraj City Centra West te kako se radi o još jednom privremenom rješenju dok ne bude izgrađen kampus. Snimio je i jedan video nove lokacije, dok su se u taj ured tek useljavali, a koji je danas ponovno objavio.

Nalazi se u zgradi pokraj City Centra West Marko Mihaljević/Rimac Automobili
Ovaj ured je jedno od rješenja dok ne izgrade kampus Marko Mihaljević/Rimac Automobili
Novi ured Marko Mihaljević/Rimac Automobili
Novi ured Marko Mihaljević/Rimac Automobili

Podsjetimo, Rimac je sredinom ožujka objavio kako Rimac Automobili sele u bivši Pevec na Jankomiru dok se ne izgradi kampus za sve projekte i zaposlenike. Kako je tada rekao, na Jankomiru će se smjestiti dio proizvodnje, industrijalizacija, dio razvoja i još neki dijelovi poslovanja.

“Kako će realizacija Campusa trajati još neko vrijeme, posljednjih smo mjeseci intenzivno tražili prostor koji će nam omogućiti preživljavanje do Campusa. Tražili smo prostor od minimalno 15.000 m2 u Zagrebu i okolici. Valjda nema prostora kojeg nismo obišli – čak smo išli toliko daleko da smo gledali sulude kombinacije tipa stari putnički terminal Zračne luke (Pleso), razne shopping centre (Mandi, West Gate, Tekstil Promet…), stare industrijske zgrade (Gredelj, Viadukt, hrpa nekih zapuštenih starih tvornica) itd.”, objavio je Rimac u ožujku.

Video nase nove lokacije koji sam snimio prije par mjeseci dok smo se tek useljavali. Moram sad ponovit :)

Posted by Mate Rimac on Tuesday, March 30, 2021

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više