Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Biznis & tech

Biznis & tech Ovako izgledaju radovi na Kampusu, novom sjedištu Rimac Automobila vrijednom oko 200 milijuna eura

Izgradnja sjedišta tvrtke kod Sv. Nedelje počela je u kolovozu, a prva faza bi trebala završiti 2023.

Mate Rimac u Svetoj Nedelji gradi buduće globalno sjedište svojih tvrtki Bugatti Rimac i Rimac Technology. Izgradnja više od 200 milijuna eura vrijednog Rimac Kampusa započela je u kolovozu, a završetak prve faze je planiran 2023. godine. Iz tvrtke su objavili snimku radova naglasivši kako je tvrtka financirala projekt svojim sredstvima uz kredite banaka.

Na Kampusu će se razvijati i proizvoditi Rimac Nevera i budući Rimac i Bugatti modeli, kao i komponente za njih, izvijestili su iz tvrtke. Navode i kako će novi kompleks omogućiti povećanje razvojnih i proizvodnih kapaciteta za maloserijske i velikoserijske projekte, koji uključuju tehnologije razvijene za druge automobilske tvrtke (poput električnih pogona i baterijskih sustava).

Novo sjedište tvrtke će okruživati testna staza, a sadržavat će muzej odjele za dizajn i inženjering te pogone za proizvodnju i testiranje. Izgrađena površina kampusa bit će 100.000, a ukupna 200.000 kvadratnih metara, a samo će proizvodni pogoni činiti 70.000 kvadratnih metara. Iz kompanije očekuju da će u novom sjedištu zapošljavati više od 2500 djelatnika, što je dvostruko više nego što je trenutno zaposleno u Rimac Grupi.

‘U vrhunskom okruženju lakše je stvarati’

Mate Rimac je naglasio kako je Kampus za njega poseban projekt i dio vizije od prije desetak godina. “Za bilo koju tvrtku su najvažniji ljudi koji čine tu tvrtku. Meni je uvijek bilo iznimno važno stvoriti najbolje moguće okruženje za zaposlenike – u svakom pogledu. Kada si u vrhunskom okruženju je lakše stvarati vrhunske proizvode”, poručio je Rimac.

Naglasio je da s kompleksom žele stvoriti najbolje moguće mjesto za boravak, rad i kreativnost, ali ne samo za zaposlenike tvrtki. “Želimo da Kampus postaje mjesto gdje se susreću i isprepleću zaposlenici, kupci, investitori, učenici i opća javnost. Osim toga nam je iznimno važno da budemo maksimalno integrirani u okoliš i okolinu te klimatski neutralni”, rekao je.

Rimac je napomenuo da je njegovoj kompaniji zbog naglog rasta uvijek nedostajalo prostora, te da je kompleks rješenje za to. Rimac Kampus je dizajniran za eventualno proširenje koje bi se i dalje uklapalo u okruženje, poručili su.

Na Kampusu vrtić za djecu zaposlenika

Iz kompanije su naglasili kako će njihovo buduće sjedište “utjelovljavati vrijednosti tvrtke i odgovarati na sve potrebe zaposlenika”. Istaknuli su “suvremeni, prijateljski, otvoreni i topli dizajn nadahnut prirodnim okruženjem” i poručili da će Kampus sadržavati sobu za igre, teretanu, edukacijski centar, restoran, pa i vrtić za djecu zaposlenika i sklonište za životinje.

Novi kompleks će uz to sadržavati “urbanu močvaru”, livade, vrt na krovu restorana, kao i uzgoj hrane te domaće životinje. U novom Kampusu bit će smještena i konfiguracijska soba, muzej, bar i maloprodajni prostor.

“Za razliku od većine lokacija u automobilskoj industriji, gdje su postavljene visoke ograde i razina tajnosti, Rimac Kampus bit će otvoren za javnost i interakcija između posjetitelja, gostiju, znatiželjnika i zaposlenika je poželjna”, priopćili su iz tvrtke Rimac.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više