Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Biznis & tech

Ovim putem pozivamo vas na Good Game Liftoff, definitivno najvažniji hrvatski startup natječaj ove sezone

Najkreativnija ideja dobit će 100 tisuća kuna

FOTO: Vjekoslav Skledar

U tijeku su prijave za Good Game Liftoff, jedan od najvažnijih startup natječaja u Hrvatskoj; pobjednik s najboljom idejom za novu kompaniju dobit će 100 tisuća kuna, a odabrat će ga hrvatski poduzetnici, direktori i investitori. S obzirom na dobru novčanu nagradu i ugled stručnog žirija, Good Game Liftoff, u organizaciji Good Game Globala, kompanije Nikole Stolnika o kojem smo nedavno pisali, definitivno jest najuzbudljiviji startup izazov sezone.

Stoga se i Telegram, čim smo čuli za projekt, odlučio uključiti kao medijski partner. Organizatori Liftoffa pozivaju sve entuzijaste, startup osnivače i poduzetnike do 25 godina, koji imaju dobru ideju za novi biznis. Svoje projekte prezentirat će pred žirijem Liftoffa u prostorijama Hub385 u Zagrebu.

Bespovratna sredstva dodijelit će grupa stručnjaka

Pobjednika natječaja birat će Nenad Bakić, poduzetnik i filantrop; Mate Rimac, CEO tvrtke Rimac Automobili, Martina Rizman Matić, direktorica korporativnih komunikacija Vipneta, Lordan Kondić, direktor marketinga za privatne korisnike Vipneta, Hrvoje Balen, član uprave Algebre, Ivan Brezak Brkan, glavni urednik Netokracije, Tomislav Car, CEO i suosnivač Infinuma, Sergej Ivasović, marketing i PR menadžer M SAN-a, Nikola Stolnik, CEO tvrtke Good Game Global, a sudjelovat će i Telegramov direktor Miran Pavić.

Stolnik ističe kako su sredstva uistinu bespovratna, bez skrivenih formi, sitnih slova i kupovine udjela. Jedini uvjet jest da startup koji na Liftoffu dobije novac, ako uspije u razvoju i dođe do milijun eura tržišne vrijednosti, mora isti iznos donirati nekom novom projektu – što nam zvuči kao sasvim solidna ideja.

Očekuje se kreativna borba

“Good Game sam po sebi je inovativan i snažan projekt, pozitivne energije”, kaže za Telegram poduzetnik i filantrop Nenad Bakić, jedan od članova žirija koji će odlučivati o pobjedniku Liftoffa. “Očekujem kreativne prijave, ali iskreno – kako se radi o jako zanimljivom inicijalnom kapitalu – ne očekujem neozbiljnost, ne mogu prejudicirati kakav bi pobjednik mogao biti. Upravo u tome je čar start-upova, očekujemo neočekivano”, kaže Bakić.

Nikola Stolnik osnivač je Good Gamea, jednog od zanimljivih startupova u Hrvatskoj, a prethodno je radio u kompanijama poput Googlea, ShoutEma i Nanobita. Good Game se bavi organizacijom specijaliziranih gaming evenata, u kojima se natječu timovi vodećih kompanija u Hrvatskoj. Kako je proljetos ispričao u velikom intervjuu za Telegram, ideju za Good Game Stolnik je dobio dok je u Irskoj radio u Googleu, a prvi event organizirao je 2016. godine u prostorijama Hub385.

Novac od prvog eventa iskorišten je za donaciju PlayStation setova za dječje odjele u deset bolnica i dva doma za nezbrinutu djecu širom Hrvatske. Druge godine organizatori su donirali 10 tisuća eura u Croatian Makers kampanju.

Najvažnija dobra izvedba

Good Game eventi od tada su se dodatno razvili i povećali, a Liftoff je prvi iskorak u smjeru guranja poduzetništva i novih ideja, po uzoru na takve natječaje u cijelom svijetu. Ideje ne moraju biti revolucionarne ukoliko je izvedba dobra, pojašnjavaju iz Liftoffa. Traži se kompetitivna prednost u odnosu na trenutno tržišno stanje i pokušaj izazivanja statusa quo.

Jedan od partnera Liftoffa je Selectio, vodeća domaća kompanija za HR i odabir kadrova, a voditeljica odjela regrutacije i selekcije Valentina Haddad kaže kako bi voljeli da Liftoff zaživi kao godišnji event koji bi “svakoj novoj generaciji poduzetnika pružio pomoć u startu poslovanja, i ohrabrio mlade poduzetnike da naprave prvi korak”.

Pobjednici će dobiti i prostor za rad u Algebri

Iz Liftoffa najavljuju i partnerstvo s Algebrom, odnosno njihovim inovacijskim centrom Algebra LAB-om unutar kojeg djeluje i Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP). Pobjednici Lifotffa dobit će mjesto u njihovom programu i besplatno korištenje uredskih prostora u trajanje od 6 mjeseci. “Osigurat ćemo im što jednostavniju i uspješniju integraciju u poslovnu zajednicu, ali i vidljivost pred investicijskim fondovima”, kaže za Telegram Hrvoje Balen, član uprave Algebre, također član žirija Liftoff-a.

“Želimo iskorijeniti strah od pokušaja i pokretanja novih projekata generacije koja je trenutno najpogođenija negativnom klimom u gospodarstvu. Vjerujemo kako će promjenom stanja svijesti prema poduzetništvu cijelo društvo profitirati na više razina”, kazao je Stolnik. Više informacija o Liftoff natječaju potražite ovdje.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu