Ovo je za nas nemala stvar; Telegram je najmlađi medij koji se plasirao na Reutersovu listu najčitanijih

Maloprije je objavljen redoviti godišnji izvještaj o stanju medija

ZADNJA IZMJENA: lip 14, 2018

Cijenjeni Reuters danas je objavio redoviti godišnji izvještaj o stanju medija u Hrvatskoj, koji ujedno nudi najvjerodostojniju analizu čitanosti portala i novina, odnosno gledanosti televizija. Nakon provedenog istraživanja za 2018., upozoravaju na pad vjerodostojnosti HRT-a koji grca pod utjecajem vladajućih struktura, izvještavaju o daljnjem dramatičnom padu oglašavanja u printu te skreću pozornost na probleme s fake newsom.

Reutersova godišnja analiza pokazuje kako građani Hrvatske i dalje najviše prate komercijalne televizije. U kategoriji TV-a, radija i novina, prva tri mjesta zauzimaju upravo TV kuće; Nova sa 61 posto, RTL sa 59 pa HRT s 58, dok najčitanije novine 24 sata čita 36 posto ljudi.

Lista najutjecajnijih medija

U kategoriji online medija najčitaniji je Index. Na drugom mjestu je portal 24 sata, a na trećem jutarnji.hr koji sa samo tri postotna boda razlike prati net.hr. Telegram je najmlađi portal koji se plasirao na listu najutjecajnijih online medija u Hrvatskoj, što je nemalo priznanje redakciji utemeljenoj prije tri godine.

Pritom smo jedini bez rubrika o celebrityjima i klasične crne kronike, na kojima ostali portali ostvaruju ozbiljan dio prometa. Kad smo se već prepustili samohvali, spomenut ćemo i da je net.hr, portal Telegram media grupe, zabilježio najveći rast u odnosu na Reutersovo prošlogodišnje istraživanje.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program