Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Biznis & tech

Ovoga tjedna kreće Esports turnir na kojem će se natjecati osam tehničkih fakulteta u Hrvatskoj

Studenti će se natjecati u pet različitih igara

FOTO: Unsplash

U četvrtak 7. listopada počinje prvo kolo prvog hrvastskog esport turnira za studente tehničkih fakulteta, imena Superology Student Esports tournament. Razlika u usporedbi sa sličnim natjecanjima prepoznaje se u činjenici da se u svim naslovima natječe isti tim, odnosno šest igrača koji predstavljaju svoj fakultet. Ovim potezom naglasak turnira stavljen je na povezivanje studenata i promociju esporta u regiji naspram profesionalnog nadmetanja u samo jednom naslovu. Naslovi u kojima će se timovi boriti za naslov prvog Hrvatskog esport studentskog tima su FIFA 21, Counter Strike: Global Offensive, Rocket League, League of Legends i PUBG: Battlegrounds.

FIFA 21 igra se na Playstationu 1 na 1, dok se ostali naslovi igraju na računalu. U CS:GO-u i LoL-u timovi će odmjeriti snage 5 na 5, PUBG: Battlegrounds igraju četiri člana tima, dok se u Rocket League-u natječu dva člana. Svakog tjedna natjecanja igra se drugi naslov te svaki donosi bodove koji se tijekom turinira zbrajaju kako bi odredili finalnog pobjednika cijelog turnira. Tim koji ponese naslov ukupnog pobjednika turnira svome će fakultetu osigurati profesionalnu streaming opremu kako bi se dalje popularizirao esport na tom fakultetu, dok će i tjedni pobjednici biti nagrađeni nagradama sponzora.

Velik interes s fakulteta

Fakulteti koji će se natjecati u prvom izdanju Superology Student Esports Tournamenta su abecednim redom: Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Fakultet organizacije i informatike, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Sveučilište Sjever, Tehničko veleučilište u Zagrebu i Visoko Učilište Algebra.

“Veliko nam je zadovoljstvo sudjelovati na natjecanju Superology Student Esports tournament. FER-ovi studenti su aktivni i uspješni od samih početaka studentskih esport natjecanja u Hrvatskoj tako da očekujemo dobre rezultate. Posebno se veselimo formatu natjecanja koji donosi nove izazove i dozu svježine”, rekli su iz uprave FER-a.

“FERIT je fakultet kojem su studenti uvijek na 1. mjestu. Kao Fakultet podržavamo održavanje Superology Student Esports tournamenti drago nam je da naši studenti imaju priliku sudjelovati te da će im sudjelovanje omogućiti umrežavanje i unaprijeđenja Soft skill vještina”, rekao je izv. prof. dr. sc. Danijel Topić; prodekan za nastavu i studente.

Cilj je da se studenti međusobno upoznaju

Ivan Klarić, CEO i osnivač Superologyja, glavnog sponzora cijelog turnira objasnio je i zašto su odlučili podržati turnir. “S fakulteta u tech firmu koja razvija softverske proizvode po standardima Silicon Valleya. Transfer iz Hrvatske u London, San Francisco ili neki drugi svjetski tech hub. Rad s najboljima i stjecanje ownershipa nad svojim radom, svojim odlukama i odgovornostima. To su prilike koje dugoročno želimo omogućiti ambicioznim mladim ljudima u Hrvatskoj, a najbolji način da se bolje upoznamo je upravo kroz esport. Na ovu ideju GoodGamea odmah smo rekli da”.

Dakle, cilj ovog natjecanja nije samo pronaći najbolje igrače među studentima fakulteta, već i omogućiti studentima da međusobno bolje upoznaju. “Superology i Good Game studentima pružaju novu komunikacijsku platformu – esport! Studenti tehnoloških fakulteta imati će priliku u jednoj od najbrže rastućih grana zabavne industrije stvoriti nove veze i poznanstva, te biti predstavljeni najboljim poslodavcima Hrvatske. Voljeli bi smo da je ovakav projekt bio moguć dok smo i mi studirali, no na sreću imamo priliku pružiti SET novim generacijama” rekao je Nikola Stolnik, osnivač Good Game Globala, koji je i organizator SET-a.

Live stream, na kojem će se moći pratiti svaki dio turnira, emitirat će se svakog dana natjecanja od 18 sati, a moći će se pratiti na službenim kanalima Superology Student Esports Tournamenta – Twitchu i YouTubeu. Fora stvar u cijeloj priči je i ta da su osim nagrada za natjecatelje organizatori turnira osigurali i nagrade za gledatelje koji će imat priliku osvojiti nagradu svakog dana streama.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu