Photomath je poboljšao svoju genijalnu matematičku aplikaciju (po novom prepoznaje rukopis)

Aplikacija je skinuta preko 36 milijuna puta

ZADNJA IZMJENA: ruj. 21, 2016
Foto: screenshot

Tvrtka Photomath je za svoju genijalnu aplikaciju za rješavanje matematičkih problema izbacio nadogradnju koja aplikaciji omogućava rješavanje rukom ispisanih zadataka.

Aplikacija je dosad radila samo s isprintanim zadacima, primjerice u udžbenicima ili zbirkama zadataka, a po novome – prepoznaje i rukopis. To znači da korisnici mogu matematički zadatak rukom ispisati na papiru, a Photomath će riješiti problem.

U top 5 edukacijskih aplikacija u SAD

Osnivač i izvršni direktor Photomatha, poduzetnik Damir Sabol, je za Techcrunch rekao da je aplikacija skinuta više od 36 milijuna puta te da Photomath konstantno među prvih pet edukacijskih aplikacija u Sjedinjenim Američkim Državama.

[vimeo 181301210 w=640 h=360]

S novom verzijom lansiran je i Photomath+, novi sustav za rješavanje matematičkih problema koji zadatku pristupa onako kako bi mu pristupio čovjek i korisnike korak po korak vodi do rješenja zadatka. Novi sistem ujedno bi trebao razriješiti problematiku, jer Photomath više neće biti aplikacija koja piše vašu domaću zadaću davanjem instant rezultata, nego s novom metodologijom doista pomaže korisnicima u učenju.

Nova verzija već je dostupna u App Storeu, a za Androide stiže do kraja mjeseca. Nova Photomath+ usluga je besplatna do 30. studenog i nakon toga će se plaćati, a Sabol je za TechCrunch kazao da još razrađuju model plaćanja i cijene za Photomath+.

Ira Kralj
Telegram autor
1293 članka Više o autoru