Poduzetnici se žale da nisu dobili potpore za lipanj i srpanj. Ćorić kaže da će biti isplaćene do kraja mjeseca

Ministar tvrdi da je za kašnjenje kriva kompleksnija procedura obrade zahtjeva

ZADNJA IZMJENA: kol 22, 2020
Foto: N1/Screenshot

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić izjavio je u subotu navečer da će potpore za očuvanje radnih mjesta poduzetnicima i obrtnicima biti isplaćene do kraja kolovoza, nakon što su se poduzetnici požalili da sredstva uvelike nisu isplaćena.

“Sredstva za lipanj, odnosno srpanj bit će isplaćena do kraja ovog mjeseca. Danas sam se čuo s kolegom Aladrovićem i to mi je potvrdio”, kazao je Ćorić za RTL vijesti.

Udruga Glas poduzetnika upozorila je u subotu kako potpore za očuvanje radnih mjesta poduzetnicima i obrtnicima nisu isplaćene za srpanj, a nekima još ni za lipanj.

Prijeti li radnicima val otkaza?

Razlog zašto je ta sredstva potrebno nešto dulje čekati je nešto kompleksnija procedura obrade zahtjeva u odnosu na razdoblje u prvoj polovici godine, objasnio je Ćorić.

Za najavu poslodavaca da Hrvatsku očekuje val otkaza, Ćorić je rekao da su radna mjesta u Hrvatskoj „obranjena puno bolje od radnih mjesta u najvećoj većini europskih zemalja“. Dodao je da će se nastaviti vladine mjere potpore gospodarstvu za sektore koji će ostati ugroženi, što će ovisiti o intenzitetu gospodarske krize.

Ministar se osvrnuo i na troškove zaposlenika koji rade od kuće, zaključivši da svi troškovi vezani za rad trebaju biti namireni tom radniku, što bi trebalo biti riješeno ugovorom između poslodavca i radnika.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program