Francuski taksisti toliko su bijesni na Uber da su se potukli s policijom i počeli paliti i razbijati po gradu

Taksisti žele da Vlada potpuno zabrani korištenje Uberove aplikacije

ZADNJA IZMJENA: lip 25, 2015

Tisuće francuskih taksista traže da se u zemlju uvede zabrana korištenja američke taksi aplikacije Uber. U znaku protesta, pobunjeni taksisti već su blokirali ceste prema aerodromima i glavne prilaze gradu. Aerodromi su putnicima objavili preporuku da do zračnih luka putuju vlakovima, jer ceste zbog prosvjeda nisu sigurne. Neredi su se proširili i u Marseille, u kojem prosvjednici okreću aute na krov i pale gume na gradskim cestama.

Uber izazvao gnjev taksista gdje god da se pojavio

Gdje god se pojavio, start up projekt Uber izazvao je veliko nezadovoljstvo, a u Parizu su protesti protiv njegova korištenja doveli do ozbiljnih sukoba s policijom.

Korisnici Ubera putem aplikacije nude uslugu prijevoza, a vozači ne moraju biti zaposlenici taksi kompanije niti članovi bilo kojeg taksi udruženja. “Uber taksist” može biti bilo koja fizička osoba koja posjeduje vozilo i vozačku dozvolu, čak ne mora imati ni licencu za vožnju taksija. Najvažnije od svega, Uber aplikacija korisnicima nudi znatno niže cijene prijevoza te predstavlja ozbiljnu konkurenciju taksistima, zato je i izazvala neviđeni gnjev među taksi prijevoznicima.

Ira Kralj
Telegram autor
1293 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program