Radnicima 3. maja počela isplata plaća za listopad, studeni i dio prosinca

Novac je 3. maj dobio od dužnika TIBO-a, koji je za stečaja uspio prodati svoju imovinu

ZADNJA IZMJENA: svi 30, 2019
Foto: PIXSELL

U 3. maju počela je isplata plaća za listopad, studeni i dio prosinca nakon što je tom brodogradilištu, kao razlučnom vjerovniku, pripalo oko šest milijuna kuna od prodaje imovine Tvornice industrijske i brodske opreme (TIBO) u stečaju, doznaje se iz 3. maja.

Početak isplate potvrdili su iz Uprave i Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja. Predsjednik Sindikalnog odbora Juraj Šoljić rekao je da je 3. maju isplaćeno šest milijuna kuna te kako se u tom odboru nadaju da će isplatom biti obuhvaćeno što više radnika.

Imovina TIBO-a prodana za 10 milijuna kuna

Brodogradilište 3. maj pozajmilo je 2015. godine novac TIBO-u, koji je tada bio u teškoćama, a ukupni dug s kamatama bio je nešto veći od šest milijuna kuna. Početkom tjedna na Trgovačkom sudu u Rijeci doneseno je rješenje o diobi pa će se od 10 milijuna kuna, koje je za 43.000 četvornih metara zemljišta Tvornice industrijske i brodske opreme (TIBO) u stečaju platila zagrebačka tvrtka M.M.A Poslovanje, namiriti i oko šest milijuna kuna tražbina razlučnog vjerovnika Brodogradilišta 3. maj.

Prema sudskom rješenju, kupnjom od 10 milijuna kuna namirit će se tražbina razlučnog vjerovnika Brodogradilišta 3. maj od šest milijuna kuna, obračunati troškovi unovčenja predmeta razlučnog prava od 2,8 milijuna kuna, a preostala kupnja od 1,1 milijun kuna doznačit će se na žiroračun stečajnog dužnika za namirenje stečajnih vjerovnika.

Novo ročište za stečaj 3. maja 5. lipnja

Najpovoljniju ponudu za kupnju zemljišta TIBO-a na trećoj elektroničkoj javnoj dražbi sredinom ožujka dala je tvrtka M.M.A. Poslovanje iz Zagreba, a tom su kupcu i dosuđene nekretnine koje je platio u cijelosti.

Na Trgovačkom sudu u Rijeci u travnju je, nakon nekoliko odgoda, još jedanput odgođeno ročište na kojemu se trebalo odlučivati o otvaranju stečaja u Brodogradilištu 3. maj te je novo ročište najavljeno za 5. lipnja, do kada se očekuje da će pronaći rješenje za njegov opstanak.

Zdravka Grund
Telegram autor
1901 članak Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program