Re/Code javlja da će Twitter omogućiti tvitove duže od 140 znakova, neki korisnici nisu baš presretni

Jack Dorsey spreman je na žestoke promjene s ciljem proširenja korisničke baze

ZADNJA IZMJENA: ruj. 30, 2015
Foto: AFP

Twitter navodno razvija novi proizvod koji će korisnicima društvene mreže omogućiti objavljivanje sadržaja dužih od 140 znakova na koliko su sada ograničeni tvitovi, javlja Re/Code. U Twitteru razmišljaju i o tome da promijene način na koji Twitter računa 140 znakova, uklanjanjem linkova i korisničkih imena iz zbroja znakova u tvitovima.

Iako često kritizirana forma, 140 znakova je jedan od Twitterovih zaštitnih znakova od prvog dana. Mnogi smatraju da se limit broja znakova treba povećati, a o tome se, navodno, godinama raspravljalo i interno u kompaniji.

Ne žele još jedan Facebook

Međutim vijest o proširenju broja znakova nisu svi dočekali s oduševljenjem. Britanski The Telegraph prenosi da mnogi korisnici protestiraju protiv takve odluke, argumentirajući kako ne žele da se Twitter pretvori u drugi Facebook.

Tema o ukidanju ograničenja od 140 znakova ponovno je postala aktualna posljednjih mjeseci, otkad je suosnivač Jack Dorsey preuzeo funkciju CEO-a i intenzivno traži načine za širenje korisničke baze.

Naime, spori rast broja korisnika Twittera rezultirao je smanjenjem tržišne vrijednosti kompanije, koja je u posljednjih godinu dana pala na oko 17 milijardi dolara, s cijenom dionice koja trenutno iznosi oko 26 dolarakoliko je iznosila i u trenutku izlistavanja na burzi u studenom 2013. godine.

Prema izvješćima za posljednji kvartal, Twitter je imao 316 milijuna mjesečnih korisnika, što zapravo znači da je broj ljudi koji aktivno koriste mrežu na dnevnoj bazi neusporedivo manji. Pogotovo u usporedbi s Facebookom ili Instagramom, koji ga je nedavno preskočio za 80 milijuna korisnika.

Snowden na Twitteru

U međuvremenu, popularizaciji i povećanju broja korisnika mogao bi pripomoći jedan novi član Twitterove zajednice. koji je jučer otvorio korisnički račun. Najpoznatiji zviždač u povijesti, Edward Snowden jučer je otvorio korisnički račun i u manje od 24 sata stekao 975 tisuća sljedbenika.

Ira Kralj
Telegram autor
1293 članka Više o autoru