Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Biznis & tech

Rimac isporučio prvu Neveru, kupac je bivši prvak Formule 1: 'Jedva čekam da vidim što može'

Nico Rosberg prije isporuke svoju je Neveru došao vidjeti u Hrvatsku

FOTO: Screenshot/YouTube/Nico Rosberg

Rimac automobili isporučili su prvi serijski primjerak Nevere prvom kupcu – bivšem svjetskom prvaku Formule 1 Nici Rosbergu.

Prije no što su automobil poslali u njegov dom u Monaco, Rosberg je posjetio sjedište Rimac Grupe u Hrvatskoj gdje je prošetao kroz tvrtku, upoznao se s dosadašnjim radom i najnovijim iskoracima te prvi put uživo vidio svoj primjerak Nevere.

‘Jedva čekam da vidim što Nevera može’

“Otkako sam prvi put upoznao Matu i shvatio genija koji stoji iza Nevere, znao sam da želim prvi automobil iz serije. Za mene ovaj automobil predstavlja apsolutno sve što bih mogao
poželjeti. Prikazuje najbolje od inovativne tehnologije, unoseći je u automobil dizajniran doslovce od nule da bude, ne samo nevjerojatno brz – ili najbrži, već i stvarno izvrstan za vožnju. Jedva čekam da vidim što može“, rekao je Rosberg.

Nakon 11-godišnje karijere u Formuli 1 u kojoj je 2016. godine proglašen svjetskim prvakom, Nico je započeo karijeru poduzetnika za održivost i investitora u zelene tehnologije. Uložio je u više od
dvadeset startupa iz područja mobilnosti, kao i u prvenstvo Extreme E. Osnovao je Greentech Festival 2019. godine, globalnu platformu za održive inovacije. Od 2021. događaj se održava u New Yorku i Londonu, kao i u gradu u kojem je prvi put osnovan – Berlinu.

‘Ponosni smo što Nicu možemo nazvati prijateljem’

“Kada smo tek počeli razvijati Neveru, imali smo namjeru napraviti automobil koji će impresionirati čak i najbolje vozače na svijetu. Nico je bio na tom popisu i drago nam je da je jedan od prvih vlasnika Nevere netko tko je ovladao najfokusiranijim i najmodernijim moto sportom na svijetu. Svi jedva čekamo pratiti njegovu Neveru; nadamo se da će uživati u čestom korištenju kao i u svojim drugim automobilima, to je upravo ono na što potičemo vlasnike Nevera. I ako itko može testirati granice onoga što smo izgradili, to je on. Ponosni smo što Nicu možemo nazvati prijateljem i članom brzo rastuće obitelji vlasnika Rimac Nevere”, rekao je Mate Rimac, izvršni direktor Rimac Grupe.

Rosberg je svoj posjet Rimcu i zabilježio kamerom te ga objavio na YouTubeu.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više