Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Biznis & tech

Rimac upravo objavio: dok ne izgradi kampus, seli kompaniju u golemi prostor bivšeg Peveca na Jankomiru

Kaže da je investicija golema i nažalost privremena, ali da im treba novi prostor. Sele kroz nekoliko mjeseci

Rimac Automobili sele u bivši Pevec na Jankomiru, objavio je večeras Mate Rimac na Facebooku. Kako kaže, radi se o privremenom rješenju dok napokon ne izgrade najavljivani kampus za sve svoje projekte i zaposlenike.

Na Jankomoru će se, kaže, smjestiti dio proizvodnje, industrijalizacija, dio razvoja i još neki dijelovi poslovanja. Prostor ima 25 tisuća kvadrata, a uređenje je već krenulo. Za četiri do pet mjeseci tamo bi trebalo početi raditi između 400i 500 zaposlenika Rimac Automobila.

‘Nema prostora kojeg nismo obišli’

“Kako će realizacija Campusa trajati još neko vrijeme, posljednjih smo mjeseci intenzivno tražili prostor koji će nam omogućiti preživljavanje do Campusa. Tražili smo prostor od minimalno 15.000 m2 u Zagrebu i okolici. Valjda nema prostora kojeg nismo obišli – čak smo išli toliko daleko da smo gledali sulude kombinacije tipa stari putnički terminal Zračne luke (Pleso), razne shopping centre (Mandi, West Gate, Tekstil Promet…), stare industrijske zgrade (Gredelj, Viadukt, hrpa nekih zapuštenih starih tvornica) itd.”, objašnjava Rimac.

Napominje da Hrvatska naprosto nema nema prikladnih i dostupnih prostora za bilo kakvu ozbiljniju proizvodnju. “Neke lokacije se možda i mogu iskoristiti ali nisu prikladne radi zone u kojoj se nalaze ili vlasničkih/imovinsko-pravnih statusa (npr. Gredelj) ili imaju već ugovoren dugoročni najam pa je nemoguće početi koristiti zgradu u nekom razumnom roku (primjerice bivša Magma u Jaski, koja bi nam bila najbolje rješenje)”, piše.

Golema investicija koja nije trajna

Na kraju je odluka pala na bivši Pevec. Kako kaže, radi se o golemoj investiciji koja nažalost nije trajna. Tamo će ostati svega nekoliko godina. “Sad bar znamo da smo prošli baš sve i na temelju svih dostupnih podataka donijeli najbolju odluku. Ili zapravo – najmanje lošu. Loša zato što moramo uložiti jako puno novca u prostor koji ćemo koristiti samo nekoliko godina dok se ne preselimo u Campus. Ali, to je valjda cijena rasta”, piše pa nastavlja:

“Radovi su u punom jeku i kroz 4-5 mjeseci bismo trebali imati 400-500 zaposlenih na lokaciji. Ovdje će biti smješten dio proizvodnje, industrijalizacija, dio razvoja i drugi dijelovi našeg poslovanja. Kao i kod svih naših lokacija – unatoč kratkom vremenu korištenja, potrudit ćemo se urediti lokaciju da bude reprezentativna i ugodna za boravak/rad. Nadam se i ture/obilasci biti mogući do kraja godine”.

Na kraju dodaje: “P.S. Projekt Campusa sa svim detaljima ćemo objaviti kroz sljedećih nekoliko tjedana”.

Kako vrlo brzo rastemo (kako brojem ljudi, tako i brojem projekata i proizvodnih linija), već godinama muku mučimo sa…

Posted by Mate Rimac on Saturday, March 13, 2021

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više