Sad je sigurno, vraćaju se preklopni mobiteli. Motorola je predstavila novu verziju legendarnog modela Razr

Jedva čekamo nekome poklopiti zaklapanjem mobitela, kao nekad

ZADNJA IZMJENA: stu 14, 2019
Foto: Motorola/Screenshot/Youtube

Sigurno se sjećate najcool mobitela ranih 2000-ih, preklopne Motorole RAZR, koja se na hrvatskom tržištu prodavala pod imenom V3. Nakon gotovo godinu dana šuškanja, rendera i curenja informacija, sada je službeno, Motorola je ponovno predstavila preklopni mobitel. RAZR je osvježen s fleksibilnim ekranom poput onog na neslavnom Galaxy Foldu, no umjesto horizontalnog otvaranja, mobitel se preklapa vertikalno, prema gore – kao mobiteli nekad.

Ekran je veličine 6,2 inča, koji na vrhu ima i urez, što pomalo narušava čisti dizajn. Iz Motorole su izjavili da su prošli kroz 26 prototip faza, a mi bismo voljeli da su se Motorolini inženjeri i dizajneri pozabavili upravo spomenutim urezom u jednoj od tih iteracija.

Dva ekrana i dvije kamere

Kao i prethodnik, stari V3, novi RAZR s vanjske strane ima minijaturni ekran od 2.7 inča, s rezolucijom od 600 x 800 piksela. Drugi ekran omogućuje korištenje mobitela bez otvaranja, no moguće je koristiti samo najosnovnije funkcije poput primanja poziva, snimanja selfieja, uključivanja osnovnih postavki te naravno, davanja glasovnih naredbi Googleovom Asistentu.

RAZR pokreće srednje klasni Snapdragon 710 procesor uparen sa 6 GB RAM memorije, a mobitel je opremljen sa 128 GB pohrane. Glavna kamera broji 16 megapiksela, a selfie kamera pet. Širokokutnih ili zoom leća na dodatnim kamerama nema. No, glavni fokus je unutarnji fleksibilni ekran, s 21:9 omjerom stranica i rezolucijom od 2142 x 876 piksela.

Cijena je za sada nepoznata

Pomalo razočaravajuće, baterija na novom RAZR ima kapacitet od samo 2510 mAh. No, s druge strane, zbog tankog kućišta i njegove sklopivosti, pretpostavljamo da jednostavno nije bilo mjesta za veću bateriju. Ipak, radi se o više o mobitelu kojem je forma u prvom planu, a funkcionalnost u drugom.

RAZR pokreće sada već zastarjelu verziju Androida, 9 Pie, no čini se da Motorola nije previše intervenirala u softver, stoga Snapdragon 710 ne bi trebao imati problema s brzinom rada. Motorola još uvijek nije najavila službenu cijenu niti početak prodaje, no sudeći prema prijašnjim najavama, očekivana cijena bi trebala biti oko 1500 dolara na američkom tržištu.

Ivan Luzar
Telegram autor
1808 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program