Biznis & tech

Šef Uprave Peveca želi promijeniti ime kompanije. Za sadašnje se, kaže, veže previše lošeg PR-a

Zasad postoji nekoliko verzija novog imena, a konačna odluka je na dioničarima Peveca

FOTO: Vjekoslav Skledar

Predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević izjavio je za Lider da će Glavnoj skupštini tvrtke predložiti promjenu imena tvrtke kako bi se odmaknuli od prošlosti i bivših vlasnika.
Unatoč činjenici da su nedavno dobili sudsku bitku protiv obitelji Pevec zbog kršenja autorskih prava, u toj tvrtki smatraju kako ime treba promijeniti zbog lošeg PR-a.

“Zasad postoji nekoliko verzija novog imena. Ako Nadzorni odbor da zeleno svjetlo, upoznat ćemo zainteresiranu javnost o novom imenu do kraja godine. Svakako, konačno je odluka na dioničarima”, kazao je Lovrinčević za Lider, a prenio je Jutarnji list.

Nudili im 7 milijuna kuna

Ispričao je pritom kako je obitelj Pevec prije tri godine ponuđena nagodba od sedam milijuna kuna u zamjenu za prestanak svih postupaka protiv tvrtke čime se želio zaustaviti negativni PR.

“Uspjeli smo u najvažnijem sporu za autorsko djelo, dužna nam je više od pet milijuna. Ne znamo hoćemo li se namiriti i u kojem iznosu, međutim znamo da Pevecima današnja kompanija niti je što uzela niti im je nešto dužna, osobito ne tvrtkina vlasnička struktura. Neovisno o tome, predložit ćemo Glavnoj skupštini promjenu imena, kazao je Lovrinčević Lideru.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu