Sjećate se hita Pokemon Go? Kompanija koja je razvijala igru sad vrijedi više od četiri milijarde dolara

U investicijskoj rundi koja je nedavno završena, prikupili su 245 milijuna dolara

ZADNJA IZMJENA: sij 21, 2019
Foto: AFP

Niantic Labs, kompanija koja je zaslužna za razvoj nekadašnjeg megahita Pokemon Go (kojeg smo vjerojatno svi igrali kada je izašao 2016. godine), prikupila je 245 milijuna dolara u novoj investicijskoj rundi. Runda Serije C, odnosno u njihovo treće prikupljanje investicija od drugih kompanija, dovelo je Nianticovu vrijednost na preko četiri milijarde dolara. Na svojim stranicama su povodom završavanja treće investicijske runde objavili da su investitori predvođeni kompanijama poput Samsung Venturesa i aXiomatica.

Kompanija će novi priljev novca iskoristiti za daljnji razvoj AR-a (proširene stvarnosti), strojnog učenja i za svoju novu Niantic Real World Platformu, s kojom će i druge kompanije moću razvijati igre slične Pokemon Gou. Niantic će novac investirati i u svoje druge igre osim Pokemon Goa, ponajviše u Ingress Prime i nadolazeći Harry Potter: Wizards Unite, kojeg razvijaju s tvrtkom WB Games te bi ga trebali lansirati ove godine.

Krenuli su kao Googleov projekt

Niantic je inače počeo kao projekt u Googleovom inkubatoru, no 2015. godine odvojili su se u zasebnu kompaniju. Tada su imali svoju prvu investicijsku rundu, u kojoj su prikupili 35 milijuna dolara od Googlea, Nintenda i drugih.

Tijekom 2017. godine, prikupili su dodatnih 200 milijuna dolara od investitora.

Ivan Luzar
Telegram autor
1783 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program