Biznis & tech

Slovenska tvrtka Iskra mogla bi preuzeti zagrebačku Elku; traju pregovori

Trenutno je u tijeku dubinsko snimanje poslovanja Elke

27.10.2017., Zagreb - Gradonacelnik Milan Bandic obisao je tvornicu Elka koja slavi 90 godina djelovanja.
Photo: Borna Filic/PIXSELL
FOTO: Borna Filic/PIXSELL

Slovenska tvrtka Iskra namjerava preuzeti jednog od najvećih hrvatskih izvoznika, zagrebačku tvrtku Elka. Kako piše Poslovni dnevnik, trenutno je u tijeku dubinsko snimanje poslovanja Elke kako bi se mogla donijeti konačna odluka. Predstavnici vlasnika obje tvrtke jučer su održali sastanak na kojem su razgovarali o poslovanju Elke.

Miljenko Hacek, suvlasnik Elke, kazao je kako se ta zagrebačka tvrtka s prihodima od pola milijarde kuna oporavila nakon restrukturiranja. Posljednje dvije godine tvrtka je pozitivno poslovala. Ostvarili su rast u prošloj godini unatoč pandemiji, a imaju obećavajuće planove za ovu godinu, te se očekuje nastavak rasta, poručio je.

‘Još smo u osjetljivoj fazi’

Matija Šešok, koji vodi operativno poslovanje Iskre, rekao je da je Elkino poslovanje u prošloj i ovoj godini takvo da je zanimljiva za Iskru. Direktor Iskre, ekonomist Dušan Šešok, koji je inače bio ministar i gospodarstva i financija u dvjema slovenskim Vladama, potvrdio je da Iskra želi ući u novo područje djelatnosti i da je riječ o proizvodnji energetskih i telekomunikacijskih kabela, no preuzimanje Elke nije želio komentirati.

“Još smo u osjetljivoj fazi”, rekao je, te dodao kako se prve izjave na tu temu mogu očekivati najranije za desetak dana. Iskra je prošle godine imala rekordno ostvarenje sa 130 milijuna eura, piše Poslovni. Prema Šešoku, i ove godine imaju rast od 20 posto. Trenutno zapošljavaju 1300 radnika u koje se ubrajaju i radnici šibenskog škvera, koji je također u vlasništvu te slovenske tvrtke.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu