Snapu silno ide na živce Instagram koji ih stalno kopira pa sad u aplikaciju planiraju ubaciti igre (što bi im teško ukrali)

U posljednjih nekoliko mjeseci, Snapchat se počinje baviti igricama, koje bi mogle doći već ove godine

ZADNJA IZMJENA: lip 28, 2018
Foto: AdamPrzezdziek/Flickr

Snapchat se silno trudi ostati korak ispred Instagrama, koji često kopira njegove funkcije, pa na kraju ispadne uspješniji. Sada, kako piše The Information, u aplikaciju planiraju ubaciti dio za igre, a platformu bi trebali lansirati kasnije ove godine. Tu ideju bi im Instagram, realno, teško uspio iskopirati. U Snapchatu navodno već pregovaraju s izdavačima igara s kojima bi razvijali igre.

Ovakav plan, zapravo, nije previše iznenađujuć, budući da je Snap u posljednje vrijeme investirao u svoj softver Lens Studio, koji je developerima omogućio stvaranje novih filtera za proširenu stvarnost unutar aplikacije. Snapchat je krajem ožujka kupio i platformu za razvijanje 3D igara PlayCanvas.

Snapchat neće biti prvi

Trenutno još nije jasno hoće li se igre fokusirati samo na proširenu stvarnost, što bi, s obzirom na Lens Studio, bilo logično. U travnju, Snapchat je već lansirao jednostavnije igre koje nazivaju Snappable. Radi se, zapravo, o kratkim igrama koje se nalaze u meniju u kojem korisnici biraju Snapchat filtere.

Snapchat neće biti prvi koji će u svoju aplikaciju integrirati igre. Facebookov Messenger već je ranije eksperimentirao s kratkim integriranim igrama koje su korisnici mogli igrati s prijateljima.

Zanimljivo je kako je Snapchatov CEO Evan Spiegel pričao kako mu je super Tencentov poslovni model, koji oko 40 posto svojih prihoda dobiva iz igara koje se nalaze unutar njihove aplikacije za dopisivanje WeChat. U slučaju da se Snapchat fokusira na igre u proširenoj stvarnosti, to bi im moglo dati prednost nad konkurentima poput Messengera, ali i WeChata.

Ivan Luzar
Telegram autor
1820 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program