Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Biznis & tech

Biznis & tech Stigli najnoviji podaci oko neto plaća; u Zagrebu prosječna iznosi 8.162 kune

Zagrebačka prosječna plaća viša je za 1.163 kune od prosječne hrvatske

Group of business people standing and smiling. Team of office workers talking to each other. Businesswoman standing with arms crossed, businessman talking on the phone, others study the document.
FOTO: Getty Images/iStockphoto

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u gradu Zagrebu za prosinac prošle godine iznosila je 8.162 kune, što je nominalno 6,9 posto više u odnosu na prosinac 2019. godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za prosinac lani na razini Hrvatske, koja je iznosila 6.999 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je viša za 1.163 kune.

I dalje najviše plaće u naftnoj industriji

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najviša je prosječna neto plaća u pravnim osobama u Zagrebu za prosinac prošle godine isplaćena u djelatnosti vađenje sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 20.283 kuna.

Nasuprot tomu, najniža je prosječna neto plaća za prosinac isplaćena u ostalim osobnim uslužnim djelatnostima, u iznosu od 4.445 kuna. Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za prosinac lani iznosila je 11.305 kuna, što je porast za 5,2 posto u odnosu na prosinac 2019. godine.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više