Super vijest za vlasnike Android mobitela, WhatsApp će konačno uvesti otključavanje aplikacije otiskom prsta

Funkcija je trenutno dostupna u beta verziji aplikacije za Android, a na iPhoneu već dulje

ZADNJA IZMJENA: kol 13, 2019

WhatsApp će omogućiti korisnicima Androida da dodatno zaštite aplikaciju, otključavanja iste otiskom prsta. Ta funkcija bila je dostupna na iPhoneu neko vrijeme, no u najnovijoj beta verziji WhatsApp aplikacije, ista funkcija je omogućena i korisnicima Androida. Zbog toga možemo očekivati da će se pojaviti i u javnoj verziji aplikacije. Kad točno, još uvijek nije poznato.

Ako je funkcija uključena, korisnici će moći birati da se sadržaj notifikacija sakrije, sve dok se WhatsApp ne otključa otiskom prsta. Ipak, korisnici će morati imati barem mobitel koji pokreće Android Marshmallow, dakle mobitel mora biti mlađi od tri godine, te naravno, imati senzor otiska prsta.

Može se birati vrijeme aktivacije senzora

Naravno, korisnici će moći izabrati nakon koliko vremena će ih aplikacija ponovno zatražiti otisak prsta. Primjerice, moguće je uključiti da će aplikacija tražiti otisak prsta odmah pri sljedećem otvaranju aplikacije, ili nakon jedne ili trideset minuta. Na iOS verziji WhatsAppa postoji i opcija od 15 minuta, no ona trenutno nije omogućena u beta verziji WhatsAppa, a trenutno nije niti poznato hoće li biti omogućena u javnoj verziji aplikacije.

Trenutno još nije poznato hoće li biti moguće otključati WhatsApp prepoznavanjem lica ili samo prepoznavanjem otiska prsta, no ta mogućnost nije isključena u budućnosti. Za to bi se naravno trebali unaprijediti i sustavi za prepoznavanje lica na Android mobitelima, koji još uvijek kaskaju za iPhoneovim FaceID-jem.

Ivan Luzar
Telegram autor
1798 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program