Biznis & tech

Telegram ostvario najbolji rezultat dosad, prvi put imamo preko milijun korisnika u jednom mjesecu

Redakcija Telegrama zahvaljuje svim čitateljima koji su, očito, prepoznali naš trud

FOTO: Vjekoslav Skledar

S nemalim ponosom možemo izvijestiti: u novom, upravo objavljenom istraživanju Gemius Audiencea za svibanj, portal Telegram ostvario je svoj najbolji rezultat dosad. Prvi put u našoj kratkoj povijesti ostvarili smo više od milijun jedinstvenih korisnika u jednom mjesecu, 39 posto više nego prošle godine.

U svibnju 2019. Telegramovi članci otvoreni su gotovo 20 milijuna puta, što je također najbolji rezultat dosad, 219 posto više nego lani, a značajan rast zabilježili smo i u vremenu konzumacije naših sadržaja – 2,5 puta više od istog mjeseca prošle godine. Stranice Telegrama posjećene su 7 i pol milijuna puta, što je osjetno više od lanjskih 4,1 milijun puta.

Još veći naglasak na istraživačke priče

“Prije nekoliko mjeseci povećali smo redakciju i stavili još veći naglasak na naše istraživačke priče, što su čitatelji očito vrlo brzo prepoznali. U svibnju smo imali nekoliko važnih otkrića koja su prenosili svi mediji u zemlji”, kazala je glavna urednica Jelena Valentić, upitana o razlozima sve boljih rezultata. “Naravno, za ovakav osjetan rast nisu zaslužni samo legendarni roštilj ministra Tolušića i Muzička akademija za koju smo otkrili da je u raspadu, već sve naše istraživačke priče, reportaže i analize kojima pokušavamo otvoriti nove teme, ukazivati na prešućeno, otkrivati nepoznato i dati svoj skroman društveni doprinos”.

Lansiran 2015. godine, Telegram je postao najmlađi hrvatski portal s preko milijun jedinstvenih korisnika. U svom godišnjem istraživanju cijenjena agencija Reuters uvrstila je Telegram među najutjecajnije digitalne medije u Hrvatskoj – na toj listi također smo bili najmlađi hrvatski medij – a dosad je dobio i druga relevantna priznanja, poput svjetske nagrade 2018. godine za najbolji videoserijal.

Ovim putem iskreno želimo zahvaliti svim vjernim čitateljima, za koje u 2019. i 2020. pripremamo još novih rubrika, formata, autora i istraživačkih specijala.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu