Tesla je za svoj Model 3 uvela novu funkciju; auto sam dolazi po vlasnika. Jako je fora, osim ovih par nezgodica

Vlasnici intenzivno objavljuju snimke svoje Tesle koja dolazi po njih. Neki su super, neki malo manje

ZADNJA IZMJENA: lis 1, 2019
Foto: Daniel Spalding/Screenshot/Youtube

Tesla je najnovijom, desetom, verzijom softvera za svoje automobile uvela par fora novih funkcija, poput igrica, podrške za streaming servise, poput Spotifya i Netflixa, te mogućnost karaoke pjevanja. No kupci koji su za svoje Tesle odabrali i napredniji autopilot, dobili su mogućnost automatskog, odnosno samovozećeg isparkiravanja automobila.

Ideja je da, ako ste parkirali malo dalje ali vam je auto još uvijek u vidokrugu, možete ga jednostavno pozvati preko aplikacije na mobitelu.

Prijašnje verzije softvera mogle sz vozilo pomaknuti par metara unaprijed ili unazad, za slučaj da nije bilo dovoljno prostora za otvoriti vrata i ući normalno u auto. No, vlasnici sada mogu prizvati auto koji je malo dalje, dok god im je u vidokrugu, da dođe po njih. Ljudi su, naravno, odmah oduševljeno testirali novu funkciju.

Nekima ide super

Mnogima je testiranje prošlo super. Recimo, u ovom videu Tesla Model 3 bez problema izlazi iz garaže, provjerava dolazi li netko iz bočnih smjerova, te (pomalo nesigurno) dolazi pred svojeg vlasnika.

Ova bijela Tesla Model 3 nešto je sigurnija u sebe od prethodne, pa do svojeg vlasnika dolazi malo brže. Možda zato što nije bila parkirana u garaži?

A nekima baš i ne

No, uskoro se pokazalo da ne funkcija možda još uvijek nije posve spremna. U ovom videu, naime, crvena Tesla odlučuje malo prekršiti prometna pravila i na parkiralištu odlazi u suprotan smjer. Ako ništa, barem je provjerila dolazi li netko iz bočnih smjerova.

Što se ne može reći za ovu koja je gotovo izazvala sudar kad je naprosto krenula, bez provjere, prema svom vlasniku. Bijeli SUV naišao je prilično brzo te su oba automobila zakočila u posljednji tren.

Naravno, nastao je i hashtag

Manje sreće imao je tip čiji je Model 3 udario BMW M3, baš dok je snimao video s kojim se htio pohvaliti. Čini se da su ovakve problematične situacije sa isparkiravanjem Tesli postale dosta popularne, pa se na Twitteru pojavio i #TeslaSummonIssues, pod kojim vlasnici dijele nezgodne videe svojih Tesli.

Tako je jedna plava Tesla Model 3, prema riječima svog vlasnika, zapela za vrata garaže i napravila popriličnu štetu, a uslijedili su još neki zabavni videi.

Ivan Luzar
Telegram autor
1797 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program