Biznis & tech

Tip s YouTubea koji je popravio deepfake Luke Skywalkera u seriji The Mandalorian dobio je posao u LucasArtsu

Renderirano lice Marka Hamilla u seriji dobilo je niz kritika publike

FOTO: Screenshot/YouTube (Shamook)

Nakon što je CGI verzija Lukea Skywalkera u epizodi iznimno popularne serije The Mandalorian izazvala val kritika (ipak ne toliko kao ona grozna faca Sonica prije par godina), fanovi serijala primili su se posla i napravili svoje bolje verzije. Jedan od njih bio je toliko dobar da ga je Lucasfilm, kompanija koja stoji iza Star Wars serijala, zaposlila kako bi osigurala da se takvi problemi i kritke ne događaju u budućim projektima, piše CNET.

Riječ je o youtuberu imena Shamook, koji koristi deepfake tehnologiju kako bi unaprijedio loše kompjuterske efekte kojima ih se, primjerice, glumce pomlađuje ili ubacuje u filmove i serije u kojima nikada nisu glumili. Tako bi Shamook možda u budućnosti mogao osigurati da će Luke Skywalker u budućim filmovima i serijama zaista ličiti na glumca Marka Hamilla.

Za Lucasfilm radi već par mjeseci

U odjeljku za komentare na jednom svom drugom videu, onom u kojem mijenja lice Christiana Balea s licem Roberta Pattinsona u Batman serijalu redatelja Christophera Nolana, Shamook je napisao da se pridružio Lucasfilmu, odnosno kompaniji Industrial Light & Magic (ILM) prije par mjeseci.

Na pitanje što će točno raditi u kompaniji, Shamook je odgovorio kako mu je titula “Senior Facial Capture Artist”. Predstavnik studija Lucasfilm je u razgovoru za Indiewire potvrdio kako su zaposlili Shamooka, te kako su uvijek u potrazi za talentima.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu