Biznis & tech

U Petrokemiji došlo do kvara na dva postrojenja, obustavljena proizvodnja

Ostala postrojenja za proizvodnju mineralnih gnojiva rade normalno

Đuru Popijača na čelu kutinske Petrokemije nasljeđuje Davor Žmegač 31.10.2018., Kutina - Na Glavnoj skupstini odluceno je o smjeni Uprave Petrokemije kojoj je od sada na celu Davor Zmegac, a uz njega tu su Kresimir Rendeli i Goran Plese te Peter Stubla. 
Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL
FOTO: Nikola Cutuk/PIXSELL

Iz Petrokemije su u srijedu izvijestili da su postrojenja za proizvodnju uree i amonijaka započela danas s obustavom rada zbog tehničkog kvara, dok ostala postrojenja za proizvodnju mineralnih gnojiva rade sukladno planovima i osigurane su dovoljne količine za opskrbu domaćeg i regionalnog tržišta.

“Očekivani povratak u rad će uslijediti nakon procjene i otklanjanja kvara”, ističu iz kutinske tvrtke u objavi pute Zagrebačke burze. Ostala postrojenja za proizvodnju mineralnih gnojiva rade sukladno planovima i osigurane su dovoljne količine svih mineralnih gnojiva potrebnih za opskrbu domaćeg i regionalnog tržišta, naglasili su iz Petrokemije.

Poslovni rezultati

Prema ranije objavljenim podacima, neto dobit Petrokemije u prvom polugodištu iznosila je 48 milijuna kuna, što je 80 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Prihodi od prodaje istovremeno su pali za pet posto, na 918 milijuna kuna, pri čemu su ukupni poslovni prihodi smanjeni za tri posto, na 936 milijuna kuna. Poslovni rashodi su povećani za 23, posto, na 888 milijuna kuna.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu