Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Biznis & tech

Ovog vikenda u Rijeci održana važna konferencija na kojoj je sudjelovao i Telegramov šef developmenta

Ovog vikenda održan prvi WordCamp u Hrvatskoj za WordPress zajednicu

FOTO: Neuralab

Ovog vikenda u Rijeci je održan prvi WordCamp u Hrvatskoj, konferencija o svemu vezanom uz publishing platformu WordPress, namijenjena zbližavanju WordPress zajednice, dijeljenju iskustva i edukaciji od strane iskusnih stručnjaka. WordPress, koji je počeo kao open source platforma za blogove, godinama se razvijao i danas postao jedna od popularnijih platformi koju koriste mediji poput CNN-a, USAToday, Timea, TechCruncha, Fortunea, Quartza, BBC-a i drugih.

Na konferenciji je bilo moguće čuti predavanja mnogih domaćih i stranih profesionalaca, poput Petye Raykovske iz Bugarske koja je aktivni član europske WordPress zajednice te je sudjelovala u organiziranju WordCamp Europe 2014/2015, Daniela Patakija, urednika Smashing magazina i Telegramova developera Marka Banušića koji je održao predavanje o redizajnu i migraciji Net.hr-a na WordPress VIP platformu, prvoj takvoj migraciji u regiji, kojom se Net.hr pridružio velikim svjetskim izdavačima.

Live diskusija o radu s WordPressom

Marko Banušić – Telegramov developer Neuralab

Uz predavanja, održan je panel s gostima iz Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Hrvatske na kojem su odgovarana pitanja publike koja je pratila konferenciju preko Twittera ili prijenosom uživo koji se odvijao na Carnetovim stranicama.

Sama konferencija je organizirana od strane lokalne zajednice koja se već godinu dana druži na WordPress Meetup-ovima, kratkim predavanjinma namijenjenim mladim WP developerima željnim znanja.

“Osnovna ideja je bila da se domaća WordPress zajednica digne na jednu novu razinu. Do sada smo organizirali Meetupove u četiri grada Zagrebu, Splitu, Puli i Rijeci, a uskoro se nadamo i Osijeku. Ovo je bila prva ovakva konferencija u Hrvatskoj i planiramo iduće godine biti još veći. Hvala svim sponzorima na omogućavanju ovog projekta”, izjavio je Emanuel Blagonić, jedan od suorganizatora.

Fotografije ustupio Neuralab.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više